Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 08. 2010

Obertes les parades de Metro d'Hospital de Bellvitge a Avinguda Carrilet

Restablert el servei complert a la Línia 1

Aquest matí s’ha restablert el servei de la Línia 1 del Metro entre les estacions d’Hospital de Bellvitge i Avinguda Carrilet, interromput durant tres setmanes per fer obres de millora en la infraestructura de la via. Durant aquest temps, els usuaris han disposat d’un servei especial d’autobusos.

 Durant els 21 dies d'alteració del servei de transport s’ha treballt en la connexió de les vies generals amb els nous tallers de manteniment que s'han construït al costat de l'estació d'Hospital de Bellvitge. Així, podran traslladar-se els vehicles de manteniment de les vies, que fins ara tenien base a l'estació de Mercat Nou. A més, s’han modificat les vies a la sortida d'Hospital de Bellvitge per fer possibles maniobres dels trens en els dos sentits i donar més agilitat al servei.

Durant aquest temps, els usuaris han disposat d’un servei especial de bus que ha fet el recorregut en aquest tram amb parada a l’estació intermèdia de Bellvitge.

Guillermo del Río, gerent de la Línia 1 de Metro, ha afirmat que la millora permetrà un servei més àgil i quan hi hagi qualsevol tipus d’incidència el temps d’interrupció serà molt menor.

Del Río també ha destacat que el fet d’haver tret els tallers de manteniment d’una zona urbana com Mercat Nou és una garantia de seguretat; i ha afegit que els nous tallers a l’estació d’Hospital de Bellvitge permetran augmentar els torns de feina i reduir les possibles molèsties a la mínima expressió, cosa que ha de redundar en benefici del conjunt de la Línia 1 de Metro.

Transports Metropolitans ha aprofitat el mes d’agost per fer les obres, quan es redueix considerablement l’afluència d’usuaris. Les estacions tancades (Hospital de Bellvitge i Bellvitge) sumen unes 7.500 entrades els dies feiners d’agost, gairebé la meitat de les que es registren la resta de l’any.

Mentrestant, TMB continua les obres d’adequació de l’estació de Torrassa, també de la Línia 1, que esdevindrà una macro estació intercanviadora, on hi confluiran la nova Línia 9 de Metro, les principals línies de la xarxa de Rodalies de RENFE i diverses línies d’autobusos interurbans.

Imprimir