• Plàudite Teatre presentarà dos del seus muntatges a Cuba

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 19. 08. 2010

Plàudite Teatre presentarà dos del seus muntatges a Cuba

Per establir una via de col•laboració i intercanvi amb grups d'aquell país

El grup Plàudite Teatre farà aquest mes d’octubre un viatge a Cuba per presentar dos dels seus muntatges i establir una via de col•laboració amb un altre grup d’aquell país. Amb aquesta iniciativa, els membres de Plàudite volen reivindicar l’activitat cultural com a eina útil de cooperació internacional.

Un grup d’actors de Plàudite viatjarà a l’octubre a Cuba per posar en escena a La Havana, a Cienfuegos i a La Cen dues de les seves obres: una versió infantil del Quixot, Don Quijote al mar, i El corazón del sueño, una peça basada en Así que pasen cinco años, del poeta Federico García Lorca.

A la localitat de La Cen establiran contacte amb un grup de teatre aficionat cubà, Teatro de la Fortaleza, amb qui han preparat i posaran en escena una obra conjunta, Arpa de troncos vivos, inspirada en el viatge de García Lorca a l’illa caribenya. L’objectiu és que els actors cubans visitin L’Hospitalet la pròxima tardor i aquesta obra també es pugui veure a la ciutat.

Eugenia Delgado, directora de Plàudite Teatre, ha explicat que amb aquesta experiència volen demostrar que la cultura és un bon vehicle de cooperació internacional.

Plàudite Teatre també està cercant finançament per sufragar les despeses del viatge a Cuba, i recorda que empreses, institucions i particulars poden fer aportacions a la seva pàgina web. Eugenia Delgado ha apuntat que una altra possibilitat de col•laborar és assistir a les funcions que faran al Teatre Joventut al setembre i l’octubre, abans de marxar cap a Cuba.

El grup Plàudite també col•labora amb l’Escola de Música-Centre de les Arts en l’organització dels cursos de teatre i també du a terme activitats de cohesió social, a través del teatre comunitari.
 

Imprimir