Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 07. 2010

El programa de la dona es trasllada a la masia de Can Colom

El nou espai, que ha estat remodelat, es troba al barri de Santa Eulàlia

La masia de Can Colom, al carrer de Martí i Codolar, acull des d’avui, 21 de juliol, els serveis del Programa Municipal per a la Dona que fins ara tenia la seva seu al carrer de Santa Eulàlia. L’equipament no tanca el mes d’agost.

La masia ha estat totalment remodelada i oferirà uns serveis moderns que milloraran les instal•lacions d’atenció al públic i permetran ampliar les activitats actuals.

El servei manté l’atenció en l’àmbit assistencial amb projectes de prevenció i promoció i també presta servei de documentació i docència. A partir d’ara, el fons de documentació passarà a fer funcions de biblioteca especialitza, oberta a tota la població, i s’incrementaran les activitats comunitàries amb exposicions, xerrades i tallers que fins ara s’havien de fer en locals externs.

Can Colom és una casa pairal datada entre els segles XVIII i XIX, forma part del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet (PEPPA) i ha estat objecte d’una intervenció integral per rehabilitar i d’adequar l’edifici a les necessitats dels seus nous usos. La remodelació va estar inclosa dins els acords del projecte de la Ciutat de la Justícia. Els treballs han consistit en la reestructuració de l’edifici i el condicionament interior. A més, s’ha urbanitzat i enjardinat l’entorn de la masia. El pressupost total de la intervenció supera els 3,3 milions d’euros.

A partir d’ara, a la planta baixa s’ha habilitat un vestíbul, on es muntaran exposicions; la biblioteca, oberta a tota la ciutadania, i una sala d’actes, amb capacitat per a 30 persones. També comptarà amb els serveis de recepció i secretària.

A la primera planta s’ubicaran els despatxos d’atenció assistencial i a la segona planta, dues grans sales diàfanes per fer tallers.

Programa Municipal per a la Dona

El Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) es crea l’any 1986 amb l’objectiu d’atendre la greu situació de les dones que pateixen violència de gènere a L’H. Després de cinc anys d’experiència, el CAID va veure incrementades les seves competències amb l’aprovació, l’any 1991, del Programa Municipal per a la Dona (PMD), que des de llavors constitueix el mitjà institucional per desenvolupar les polítiques municipals per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Les polítiques municipals que desenvolupa el PMD es basen en el reconeixement de la situació de desigualtats de gènere, amb la voluntat de garantir una major qualitat de vida de les dones i promoure la seva participació activa a la vida social, cultural i econòmica.

El Programa Municipal per a la Dona durant l’any passat ha atès 1.015 dones, amb 3.206 visites i un total de 535 expedients.

Imprimir