• Tallers Bellvitge crea un servei de missatgeria sostenible

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 12. 07. 2010

Tallers Bellvitge crea un servei de missatgeria sostenible

El programa es diu 'Envia en verd' i fa repartiment amb bicicletes i amb furgó elèctric

El Centre Especial de Treball Tallers Bellvitge ha posat en marxa un servei novedós a la ciutat per fer repartiment i distribució de paqueteria amb mitjans de transport sostenibles

Utilitzant bicicletes elèctriques per desplaçar-se o bé amb l’ajut d’un furgó elèctric, Tallers Bellvitge ofereix a particulars i a empreses un nou servei de missatgeria totalment respectuós amb el medi ambient. Segons el gerent d’aquest centre especial de treball ubicat a av. Mare de Déu de Bellvitge, Mario Gavilán, “hem volgut ampliar el servei de repartiment a domicili que prestem des de l’any 2005 al mercat de Santa Eulàlia i altres mercats barcelonins per reorientar-lo aportant el valor afegit de la sosteniblitat. A més comptem amb treballadors que els agrada la bici i per tant hem creat el servei Envia en verd també ajustat al perfil de part de la plantilla”.


Fins ara s’hi han dotat de quatre bicicletes i d’un furgó elèctrics per a la paqueteria de pes o per a desplaçaments metropolitans i han habilitat un telèfon (618 17 00 07) i un e-mail (enviaenverd@tallersbellvitge.es) per rebre les comandes. Els preus són del tot competititus, un servei de missatgeria ordinari té un cost de 4’5 euros. Gavilán afirma que la inversió inicial ha estat de 24.000 euros i que s’han posat en marxa com a prova pilot. “Tenim, però, la intuició que el negoci funcionarà i que podrem ampliar la flota i els llocs de treball”.

Reinventar-se, solució a la crisi

L’Associació de Suport al Disminuït Psíquic Mare de Déu de Bellvitge, entitat sense ànim de lucre destinada a la integració laboral de persones amb discapacitat, gestiona, d’una banda, un centre ocupacional on atén més de 70 persones, i d’altra banda, el centre especial de treball (CET) Tallers Bellvitge amb un plantilla de 60 treballadors amb disminucions físiques i psíquiques. En concret, el CET, a més del servei de distribució i missatgeria, també es dedica a la manipulació de components de l’automoció, a les arts gràfiques, a l’envassament i embalatge i a serveis de jardineria.


Gavilán afirma que ha calgut reinventar les unitats de negoci per sobreviure a la crisi. “Amb la posada en marxa del servei de missatgeria sostenible i del servei de jardineria, fa uns tres mesos, hem pogut recol·locar l’excedent de mà d’obra que se’ns havia generat a partir de la crisi en el sector de l’automoció”.


L’acte de presentació d’Envia en verd va comptar amb la presència de l’alcaldessa Núria Marín, qui va agrair la iniciativa de Tallers Bellvitge perquè “genera oportunitats i ocupació i tot des d’una perspectiva sostenible. Animo la ciutadania a utilitzar-lo”.
 

Imprimir