• La Diputació premia la rehabilitació de l'Harmonia i de la Masia de Can Riera

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 10. 06. 2010

La Diputació premia la rehabilitació de l'Harmonia i de la Masia de Can Riera

Com a Millor Iniciativa Local a l'Estalvi d'Energia

El projecte de rehabilitació de l’Harmonia i la masia de Can Riera al barri del Centre ha esta guardonat amb el Premi Millor Iniciativa Local a l’Estalvi d’Energia 2009, que atorga l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

La rehabilitació de l’Harmonia i de la de masia de Can Riera s’ha fet seguint criteris de bioclimatisme i l'estalvi energètic. L’edifici es climatitza per sistema geotèrmic, un sistema capdavanter i únic en aquesta aplicació de les energies alternatives en un projecte de rehabilitació d'un edifici catalogat.

Entre altres, l'edifici compta amb un sistema d'estalvi energètic que redueix a la meitat la demanda energètica de calefacció i refrigeració. Disposa de ventilació per freecooling a través d'un sistema que inclou, a les golfes, una finestra bioclimàtica de gran format i, al pati, un col•lector geotèrmic amb sondes clavades al subsòl fins a 100 metres de fondària.

El projecte de rehabilitació dels dos edificis històrics va signat pels arquitectes municipals Sergi López-Grado Padreny i Sergi López Lázaro.

Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona van néixer l'any 2004 amb l'objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials del territori porten a terme en matèria d'estalvi d'aigua i d'eficiència energètica, així com del foment de les energies renovables. Aquest any arriben a la sisena edició.

La inclusió en la remodelació de l’Harmonia de sistemes innovadors d’estalvi energètic va portar el projecte a ser escollit com un dels quinze que van representar Espanya en la V Conferència Mundial d’Arquitectura Sostenible 2008, que es va fer a Melbourne, i a obtenir l’any passat un dels Premis de Medi Ambient a la categoria d’iniciatives singulars dirigides a la millora de la qualitat de l’aire i la sostenibilitat en l’edificació, atorgat per la Generalitat.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Ana M. Prados, va recollir el premi a Granollers, ahir dimecres, en un acte presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.

Imprimir