Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 05. 2022

Recta final de la primera fase del procés participatiu per decidir el nou PDU Biopol Granvia

El Consorci estudia ampliar els terminis de participació en les següents fases

Encara es poden fer aportacions a la pàgina web de participació de la Generalitat per millorar la proposta del PDU Biopol Granvia. El 24 de maig està prevista la sessió de conclusions de la primera fase del procés participatiu. El Consorci per a la Reforma de la Granvia es planteja una possible ampliació dels terminis de participació en següents etapes. 

Fins ara, hi han participat un total de 120 persones, amb un perfil de motivació molt alta, tant a favor com en contra del PDU. Però la xifra de 120 persones es considera escassa, motiu pel qual és probable que la comissió de seguiment del PDU acordi la setmana vinent ampliar el període. Segons Raül Alvarín, director del Consorci per a la Reforma de la Gran Via, "la participació ha estat baixa si es considera que és un projecte important de país" i ha afegit que s'està estudiant l'ampliació del calendari perquè la població pugui seguir opinant.

El tret principal del nou PDU Granvia, ara rebatejat com a PDU Biopol Granvia, és que els edificis inicialment projectats al voltant de Cal Trabal és traslladarien a la banda sud de la Granvia, al voltant de l’Hospital Duran i Reynals, on té la seu de l’ICO, l’Institut Català d’Oncologia.

Serien edificis que podrien arribar fins a 24 plantes i que acollirien empreses relacionades amb la biomedicina i les ciències de la salut, i també d’usos comercials, de restauració i hotelers, el pes econòmic dels quals, segons el Consorci per a la Reforma de la Gran Via, estaria repartit al 50%. "La nostra previsió és d'un 13% de sostre per al sector hoteler i un 5% per a residències d'estudiants i de gent gran. Igualment també hi haurà una part per a activitat docent", ha explicat Raül Alvarín, director del Consorci per a la Reforma de la Gran Via

D’altra banda, Cal Trabal es preservaria com a terreny públic d’activitat agrícola; l’edificabilitat baixaria de 70.000 metres quadrats i s’obriria una nova zona verda cap al riu de 50.000 metres quadrats.

Tot i que el procés participatiu no és vinculant, l’objectiu és elaborar un document d’ampli consens.

Segons la nova proposta de PDU, la connexió del Bipool a banda i banda de la Granvia, que actualment s’ha de fer per un pas subterrani o amb un trajecte de bus de 15 o 20 minuts, justificaria haver de soterrar 1 km més de la Granvia entre la rambla de la Marina i el riu Llobregat.

El Consorci per a la Reforma de la Gran Via, organisme integrat per la Generalitat i l’Ajuntament, esperona la ciutadania i les entitats a implicar-s’hi en procés el del PDU Biopol Granvia,  ja que després d’una aprovació inicial s’obrirà un període d’exposició pública, durant el qual també s podran fer noves aportacions que es podrien incorporar al planejament definitiu.

Imprimir