Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 09. 2021

El Castell de Bellvís, escenari de pel·lícula

El cineasta hospitalenc Sergi Paéz treballa en un film fantàstic que transcorre a La Torrassa

Sergi Páez és un cineasta hospitalenc que està treballant per tirar endavant un projecte que té com a teló de fons el Castell de Bellvís durant l'època de la postguerra. Paéz, que va rebre el premi al director més prometedor al festival de Sitges al 2019, ha escoltat les històries de la gent del barri de La Torrassa per crear una història de cinema fantàstic.

En Sergi Páez es va criar a la Torrassa escoltant les històries que la seva àvia li explicava del barri durant la postguerra. Ja de gran i com a director de cinema va pensar que podia fer arribar aquesta història de L'Hospitalet a través del gènere fantàstic. “Crec que és una d’aquestes històries que mai no s’ha de deixar d’explicar” ha dit Páez que considera que "és a través del gènere fantàstic que pots entendre com és realment una societat en un moment històric i un moment específic”.

D’aquesta manera va néixer "El castell al final del camí", un projecte cinematogràfic que agafa com a referència un enclavament amb una càrrega històrica i social important: el castell de Bellvís. La història ens trasllada als anys 40 quan la pobresa i la repressió franquista colpeja a un barri que durant anys havia estat epicentre de l'anarquisme català. En aquest context la protagonista decideix investigar la misteriosa desaparició d'infants.

Per poder vestir millor la història, en Sergi Páez ha comptat amb l'aportació de Rafel Algarra que va néixer i viure a l'interior del Castell de Bellvís. El fundador de la plataforma Defensem el Castell creu que aquest projecte "pot educar a molta gent" i fer entendre el què va passar al barri de La Torrassa.

Ara mateix Sergi Páez, que va rebre un premi al festival de Sitges 2019 al director més prometedor, està buscant productors per convertir el guió en pel·lícula o sèrie. També treballa en la idea de fer-ne una novel·la.

 

Imprimir