Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 03. 02. 2021

Els treballadors en plantilla del Consell Esportiu, afectats per un ERTO sobre el 70 per cent de la jornada

Comença a treballar la Comissió de seguiment del cas

Les 6 persones treballadores del Consell Esportiu de L’Hospitalet, entitat que està sent objecte d’una investigació judicial per possibles delictes en la seva gestió econòmica, es troben des d’aquesta setmana en situació d’ERTO, amb una reducció de jornada del 70%. Aquest dimecres, ha començat a treballar la Comissió de seguiment del cas del Consell Esportiu formada pels diferents partits polítics del consistori

La setmana passada, el director, Eduard Galí, una de les persones investigades pel jutjat que porta el cas del Consell Esportiu, ho va comunicar verbalment i de forma individual als integrants de la plantilla, que des d'aquesta setmana han reduït l'horari laborable a 12 hores setmanals, que realitzaran entre jornades alternes presencials i a distància.

Serà al llarg d'aquesta setmana quan els treballadors rebran formalment la constància documental d'aquest ERTO que afecta a tota la plantilla. Eduard Galí també hi està inclòs. Només n'hauria quedat exclosa una persona que va presentar una baixa mèdica a finals de la setmana passada, poc abans de l'entrada en vigor de l'ERTO.

L’aturada de les competicions esportives escolars que ha comportat la pandèmia hauria estat un factor determinant en la situació actual. Juntament amb la congelació per part de la Generalitat de la subvenció de més de 114.000 euros, corresponents a la temporada 2019-2020, de la qual depenen bona part de les activitats adreçades a la dinamització de l'esport escolar a la ciutat.

Segons els treballadors, aquesta transferència del Govern català podria haver quedat frenada, arran que el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, també va ser implicat en el cas del Consell Esportiu.

Dins la plantilla del Consell Esportiu hi ha neguit davant la possibilitat que l’aturada de les competicions i la polèmica política arran de la investigació judicial en curs pogués posar en perill la viabilitat de l’entitat i derivar en un expedient de regulació d’ocupació de definitiu.

Igualment, les treballadores i treballadors del Consell Esportiu es mostren preocupats pel fet que el context actual pugui obligar a suspendre diversos programes de promoció de l’esport adreçats als centres educatius de la ciutat, programes que en molts casos garanteixen la pràctica esportiva a infants de famílies sense recursos i/o en situació vulnerable.

De moment, l’ERTO del Consell Esportiu no afecta els monitors que hi col·laboren, ja que la seva retribució està vinculada a les AMPA’s dels centres educatius.

La comissió de seguiment del cas comença a treballar

D'altra banda, aquest dimecres s’ha posat en funcionament la Comissió municipal de seguiment pel cas Consell Esportiu. Es tracta d’una primera reunió entre els representants dels diferents grups municipals a l'Ajuntament que, segons es va aprovar en el Ple, analitzaran la informació que disposi el Consistori sobre les finances de l'entitat i avaluaràn l'evolució de la investigació. Recordem que la comissió neix a proposta d'ERC, qui també va aconseguir que tots els grups es posicionessin a favor de personar l'Ajuntament com acusació particular en el moment d'obertura de judici, sempre que la institució o la ciutat resultin part perjudicada per aquesta pressumpta desviació de fons públics.

Imprimir