Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 08. 01. 2021

Una Marató de Donants de Sang de pel·lícula

S'hi pot participar fins al 15 de gener

Aquest divendres 8 de gener ha arrencat la Marató de Donants de Sang de Catalunya. Emmarcada en el cinema, el lema de l'edició d'enguany és 'Donar Sang és una altra pel·lícula'. L'objectiu és arribar a les 10.000 donacions i recuperar les reserves de sang després de Nadal. S'hi pot participar fins al 15 de gener i, en el cas de L'Hospitalet, el punt de donació és a L'Hospital de Bellvitge.

Una catifa vermella rep als donants de l'Hospital de Bellvitge. Aquest és un dels punts de donació de la Marató de Donants de Sang de Catalunya que enguany té com a lema 'Donar Sang és una altra pel·lícula'. Es tracta de la campanya de donació més gran de l'any i vol apel·lar a la població per recordar-los que el seu és un paper molt important en aquesta pel·lícula.

L'objectiu de la campanya és tornar a arribar als nivells òptims de reserves de sang després de Nadal, quan les donacions han baixat un 25%. I és que ara mateix a Catalunya hi ha sang per als pròxims 5 dies, quan el nivell òptim són 10. "Sempre baixa amb les festes de Nadal, però aquest any, amb la pandèmia, és més necessari que mai fer una crida a la donació", ha explicat Isabel González, responsable del Banc de Sang de l'Hospital de Bellvitge. "Ara s'estan reprogramant moltes intervencions que no s'havien fet i per això les necessitats de sang són molt altes", ha afegit.

Els donants han de reservar hora al web com si reservessin una butaca per anar al cinema. A més, s'hi poden consultar diversos tràilers que expliquen històries de donants i receptors. Històries similars a les què han viscut alguns dels donants que hem trobat a l'Hospital de Bellvitge. "Jo fa temps que sóc donant perquè el meu pare va necessitar transfusions i és quan et toca de prop, quan ets conscients que és molt necessari", ha explicat la Laura.

Hi ha temps fins al 15 de gener per apuntar-s'hi. De moment ja són més de 6.000 persones les que hi participen i l'objectiu és arribar a les 10.000 donacions. I un cop acabada la donació, els donants, com en tota sala de cinema, poden gaudir de les crispetes.

Imprimir