Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 12. 11. 2018

Un curt sobre la relació d'una nena amb el seu cactus, guanya el Festival MetropolHis

Repàs al palmarès del Festival de curts fets en 48 hores i de cooperació internacional

Els cinemes Filmax Granvia han acollit la gala d’entrega de la 13 ena edició dels Premis del Festival MetropolHis i GlobaLH. Enguany el curt “Púas” s’ha endut el primer premi i el guardó del públic del MetropolHis; i “Fifo”, una producció belga, ha estat guardonat dins la categoria dels GlobaLH, de curts de cooperació, cultura de la pau i de drets humans.

El curtmetratge “Púas”, d ‘Ángel Jiménez, ha estat el premiat en la categoria de primer premi i premi del públic del MetropolHis. Explica la història de la relació d’una nena amb el seu cactus com a amic inseparable. L’equip de producció del curt prové d’un grau de formació superior de producció audiovisual i espectacles del Grupo Planeta.

El Festival Metropol’His és un concurs on en 48 hores s’ha d’escriure el guió, triar localitzacions i rodar un curt de 5 minuts a partir de 3 premisses. Enguany, les premisses eren l’aparició de L’Hospitalet ja sigui com a història argumental, una frase o una acció; un cactus i la frase “els dimecres són els nous divendres”

El director del curt  d'Ángel Jiménez, i el responsable de fotografia Jaume Valverde, s’han mostrat molt satisfets per aquest reconeixement i han parlat d’una situació “molt estressant, on no es pot deixar res per l’últim moment. Tot això sumat a la dificultat de rodat amb una nena petita”.

El segon premi ha estat pel curt ”Aquí mano jo”, de Sònia Rodríguez.

Pel que fa al Festival GlobaLH de cooperació internacional, el primer premi ha estat pel curt belga “Fifo” de Sacha Ferbus, amb la temàtica dels malbaratament dels aliments als supermercats.
El segon premi ha estat per a “White” de David Moya, un curts sobre racisme i finalment, el premi d’animació ha estat per a “Aazar", d’Alberto Rodríguez, sobre els nens refugiats,

En aquesta 13 ena edició del Festival, s’han presentat un total de 23 curts, dels quals 18 han estat seleccionats per a ser projectats.

Imprimir