• L'H celebra les jornades Día de Andalucía

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 02. 2010

L'H celebra les jornades Día de Andalucía

Els dies 27 i 28 de febrer, actuacions, ofrena floral, missa ‘rociera' i degustació gastronòmica a La Farga

La Farga de L’Hospitalet acull el darrer cap de setmana del mes de febrer les 23enes Jornadas Commemorativas del Día de Andalucía, amb motiu del dia d’aquesta comunitat de la qual procedeix un nombrós percentatge d’habitants de L’Hospitalet. Les jornades les organitzen l’Ajuntament i la Federación Coordinadora de Entidades Andaluzas de la ciutat i o fereixen un programa d’actuacions folklòriques, concerts amb Andy y Lucas i diversos artistes com Los del Río, ofrena floral, missa rociera i la degustació d’un plat típic andalús.

Les XXIII Jornadas Día de Andalucía de L’Hospitalet concentren a La Farga els actes culturals i lúdics programats per als dies 27 i 28 de febrer, que són oberts al públic i amb entrada gratuïta.

El programa comença dissabte 27 a les 17.30h amb la primera part del festival d’entitats en el qual hi participen els cors rocieros de la Casa de Hueva, Rocieros de Carmona, Pastorcillo Divino, Pastora Almonteña, i Hermandad de Nuestra señora del Rocío. Al ball, els quadres de Pastora Almonteña, Tertulia Flamenca, Hijos de paradas i Casa de Huelva.

El primer dia d’actuacions el tanquen a les 22.30 el grup Andy y Lucas. Aquests dos joves gaditans, nascuts l’any 1982 i que van estudiar per ser administratius, van deixar les oficines per la seva passió per la música. Van tocar la fama amb el seu single Son de Amores del seu primer disc, l’any 2003, i després d’una entrevista a Jesús Quintero al programa Ratones Colorados. L’any 2008 van presentar el seu quart i darrer àlbum, Con los pies en la tierra, amb el qual aterren a La Farga.

El dia 28, diumenge, les jornades d’Andalucía s’obre de nou a La Farga a les 10.30h. El primer acte és l’ofrena floral que realitzen les entitats Casa de Baena i la Colla Jove de castellers de L’Hospitalet. Tot seguir, la tradicional missa rociera oficiada pel mossèn Enric Canet i amb els cants litùrgics del cor rociero de Rocieros de Carmona.

A les 12.30h és el torn dels més joves, l’espai juvenil, amb els quadres de ball de l’Asociación Cultural Andaluza, la Casa de Huelva, Pastora Almonteña, el Centro Blas Infante i la Tertulia Flamenca. I una hora més tard, la degustació d’un plat típic andalús que ofereix la Hermandad Pastorcillo Divino.

A les 16.30h es reprèn el festival d’entitats amb els quadres de ball de Rocieros de Carmona, Centro Blas Infante y Asociación Cultural Andaluza, amb l’agrupació musical de la Cofradía 15+1. Per tancar, a partir de les 18.30, l’habitual concert de l’emissora Radiolé amb Los del Río, Parrita, José ‘el Francés’, Los Marismeños, Sergio Contreras, Manuel Orta, Sara Vega i molts més.

Les Jornadas Día de Andalucía ha celebrat actes paral·lels com la presentació del cartell, l’aniversari de la Casa de Baena o el Memorial Antonio Mairena.
 

Imprimir