- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 03. 2013

El patrimoni històric de L'H, en una aplicació lúdica i educativa per a mòbils

Desenvolupada pel CE Dolmen

El Centre Educatiu Dolmen i el Grup de Tecnologies Educatives de la Universitat Pompeu Fabra han desenvolupat una aplicació per a telèfons intel·ligents per conèixer d’una forma lúdica el patrimoni històric de L’Hospitalet.

Es diu Joc de les Torres i és un web que utilitza les possibilitats del seguiment per GPS dels telèfons intel·ligents. Un cop connectat amb el web a través del telèfon, es pot seguir en un mapa una ruta per la ciutat que porta als principals elements del patrimoni històric de L’Hospitalet.

Allà on es troben els punts d’interès, es despleguen una sèrie de preguntes sobre aspectes arquitectònics, històrics o urbanístiques que l’alumne ha de respondre. El programa li diu si les respostes són correctes i suma els punts pels encerts. La aplicació també permet conèixer el rànquing de puntuació dels altres participants.

L’Harmonia, el Museu d’Història, Can Sumarro, la Talaia o l’Ajuntament són alguns dels punts que formen part d’aquest joc educatiu interactiu.

El web està orientat a joves estudiants de 2n cicle d’ESO o Batxillerat. Segons el coordinador del projecte, Manel Vázquez, “l’interès d’aquest projecte és que integra un dispositiu molt utilitzat pels joves, el mòbil, com a element educatiu”.

A la presentació del Joc de les Torres ha assistit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, que ha dit que l’aplicació és important perquè dóna a conèixer la ciutat. “És una eina innovadora, divertida i educativa. I és un privilegi que un centre de la ciutat n’estigui implicat en el seu desenvolupament”.

També ha assistit a l’acte el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Lluís Esteve, que ha destacat el fet que aquesta aplicació treballa per a què l’educació se sembli a la vida real.

El CE Dolmen posa a disposició dels centres de secundària l’aplicació Joc de les Torres. La tecnologia que s’ha fet servir per al seu desenvolupament pot implementar-se també en altres sectors com el turisme o l’economia.