- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 06. 2022

Pas endavant per construir una nova escola bressol municipal a Collblanc

El Ple aprova la moció de Cs per facilitar la gratuïtat dels llibres de text

El Ple ha donat llum verda per unanimitat a la requalificació del sòl per permetre la construcció d’una escola bressol municipal al carrer d’Albiol, a Collblanc. A la mateixa sessió s’ha aprovat la proposta de Ciutadans per ajudar a impulsar bancs de llibres de text que garanteixin l’accés gratuït a les famílies. En acabat, Jaume Graells s’ha acomiadat del Ple després de fer efectiva la renúncia a l’acta de regidor. 

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la modificació inicial del Pla general metropolità per requalificar l’ús d’un solar del carrer d’Albiol, entre el carrer de Mistral i l’avinguda del Torrent Gornal, i permetre la construcció d’una nova escola bressol. Serà la setena llar d’infants de titularitat municipal.

Segons destacava l’alcaldessa Núria Marín, amb aquesta nova bressol a Collblanc "fem un nou pas més per ampliar l’oferta de places de 0 a 3 i continuarem incrementant-les amb altres dues escoles bressols planificades a Can Serra i a Sant Josep. Les tres sumaran 300 noves places".

La resta de grups municipals s’han congratulat per començar la tramitació d’aquest equipament. "Aquestes son les modificacions de sòl que ens agraden, no pas aquelles que van destinades a construir més pisos", va dir Antoni Garcia, el portaveu d’ERC.

A l’actualitat, la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc, amb un total de 616 places de 0 a 3 anys.

D’altra banda, el Ple ha aprovat una modificació de crèdit per augmentar en 332.000 euros la partida destinada a subvencionar l’activitat d’estiu de 12 entitats de lleure educatiu de la ciutat.

Apartat de mocions

Seguint amb matèria educativa, a proposta de Ciutadans i amb el suport del PSC, LHECP i PP i l'abstenció d'ERC, s’ha tirat endavant facilitar des de l’Ajuntament l’accés gratuït als llibres de text i a material didàctic per als ensenyaments obligatoris. La moció planteja preveure finançament amb recursos municipals per ajudar els centres a establir un sistema gratuït de préstec de llibres de text i material didàctic com a alternativa a la seva adquisició i que prioritzi les famílies més vulnerables i amb menys recursos.

Des de Cs el seu portaveu, Miguel Garcia, es mostrava satisfet "per haver aconseguit a la setena vegada que s’aprovi una reivindicació històrica de Cs. Des de l’Ajuntament s’han d’impulsar els bancs de llibres de text i material equivalent per evitar que les famílies hagin d’escollir entre pagar la hipoteca, omplir la nevera o pagar aquests llibres. En context d’inflació com l’’actual es fa encara més imprescindible aquesta ajuda", deia.

També en àmbit educatiu, però a proposta del PSC ha tirat endavant per unanimitat instar la Generalitat a fer auditories energètiques a tots els centres educatius del país per proposar mesures d’estalvi i eficiència energètica. Segons ha explicat el regidor d’Educació, David Quirós, també "demanem que els pressupostos de la Generalitat contemplin ajudes per als ajuntaments per a instal·lar plaques fotovoltàiques en els sostres dels equipaments educatius".

Altres mocions

En un altre ordre de temes, a proposta del PSC i amb el suport del PP i el vot en contra de la resta de formacions, s’ha aprovat instar el Govern de l’Estat a elaborar una llei de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual i impulsar des de l’Ajuntament mesures de sensibilització i en favor de l’abolició de la prostitució.

El Ple igualment ha aprovat de forma parcial la proposta d’ERC per conservar i protegir la llera del riu Llobregat, millorant la neteja i conservació de l'espai fluvial i promovent accions divulgatives sobre la història i el present del riu en col.laboració amb entitats. Segons la regidora republicana Lluïsa Carmona, "cal que L'Hospitalet deixi de donar l'esquena al riu que li dona nom i cal millorar la conservació del seu espai natural".

Finalment, s’ha aprovat a proposta del PP i amb el vot favorable del PSC i Cs i el vot en contra d’ERC i LHECP, la moció contra l’ocupació il·legal d’habitatges. El text insta a la Generalitat i a l’Estat a fer canvis legislatius per actuar davant l’emergència de les ocupacions delictives, protegir la propietat davant les màfies i en paral.lel, potenciar la funció social de l’habitatge. El text també insta el govern municipal a impulsar l’actual programa d’atenció a les comunitats sobre les ocupacions il·legals i es demanen recursos per augmentar els ajuts socials i el parc d’habitatge públic. La portaveu popular, Sonia Esplugas, ha defensat que "els casos d'ocupació a mans de famílies vulnerables requereixen d'una atenció especial per part de les administracións, però cal actuar amb contundència i rapidesa davant els casos d'ocupació a mans de bandes mafioses que persegueixen ànim de lucre i extorsionen i dels a mans de grups d'antisistema".

Suport del Dia de l’Orgull LGTBI+

La sessió ordinària començava amb la lectura de la declaració institucional en suport del manifest del Dia de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI+, que se celebrarà el 28 de juny, i que han elaborat les entitats L’Horgull, ALISE i Les Bruixes.

Renúncia de Jaume Graells

Sobre les 21h la sessió finalitzava fent efectiva la renúncia de Jaume Graells com a regidor de l’Ajuntament, tal i com havia anunciat fa unes setmanes.

Graells s’acomiadava del Ple dient que "tanco aquesta etapa amb sensacions agredolces" i repassant els projectes impulsats des de les àrees d’educació i cultura en els anys en que ell ha estat regidor titular. En acabat ha afirmat que el model del govern actual "està esgotat" i que "cal una alternança política a l’Ajuntament". Graells ha dit que "deixo l’acta decebut però amb la il.lusió d’encarar una nova etapa" en referència a la seva candidatura com alcaldable per ERC a les pròximes municipals.

Graells ha renunciat a l'acta de regidor arran de l’evolució del cas consell Esportiu que ell mateix va denunciar al març del 2020. Serà substituït per Concepción Almécija, la següent per ordre de la llista electoral del PSC presentada a les eleccions locals del 2019.