- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 11. 2021

L'Hospitalet diu prou a les violències masclistes

Els grups de dones de la ciutat han llegit un manifest

Amb l'eslògan "Aturem-la ja!”, L’Hospitalet ha celebrat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Amb un acte a la plaça de l’Ajuntament, les associacions de dones de la ciutat han llegit un manifest en record de totes les víctimes que pateixen violència masclista.

En el que portem d'any, a Espanya hi ha hagut 37 dones assassinades per les seves parelles o exparelles i 5 menors d'edat morts a mans dels seus pares. En aquest sentit, el text ha posat de manifest la necessitat de protegir els infants que pateixen violència vicària.

El manifest també ha denunciat les desigualtats entre dones i homes, més evidents encara arran de la pandèmia, i la importància de la sensibilització, especialment entre els més joves. I és que s’ha alertat que 1 de cada 5 nois adolescents neguen l’existència de la violència masclista.

L’acte també ha volgut fer visibles les dones que han aconseguit sortir de situacions de violència, exemples a seguir perquè altres víctimes prenguin consciència que no estan soles i denunciïn els seus casos.

Un missatge d’esperança que s’ha unit als que els veïns i veïnes han pogut escriure al voltant de l’obra que l’artista Bel Mur ha pintat a la plaça de l’Ajuntament.

L'acte també ha comptat amb l'actuació d'un grup de fagots de l'Escola Municipal de Música Centre de les Arts.