- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 15. 09. 2021

L'Hospital de Bellvitge engega una unitat covid d'atenció al domicili

Pacients estabilitzats poden així finalitzar la recuperació a casa seva

L’Hospital de Bellvitge compta des de fa unes setmanes amb una unitat covid d’hospitalització al domicili, una unitat que s’adreça a pacients que una vegada ja es troben en una situació clínica estable poden finalitzar el procés de recuperació a casa seva, un aspecte ben valorat per les persones convalescents.

Quan surten de les unitats de cures covid, les pacients i els pacients reben un número de telèfon directe i dispositius de control per mesurar la saturació d’oxigen i la freqüència cardíaca.

La premissa per a una hospitalització al domicili és que la situació clínica sigui estable. A partir d’aquí, l’experiència en el tractament de la Covid indica que poder ser-hi a casa és un factor favorable.

La doctora, Eva Benavent Palomares, ha indicat que "nosaltres sembre agafem un malalt que tenin una seguretat forta que no empitjorarà". I ha afegit que "després d'estar un mes aïllat, a aquest tipus de malalt el que li ajuda molt és poder tornar al seu àmbit, a casa. Tot això l'estimula moltíssim per recuperar-se".

El contacte telefònic o telemàtic és diari. Aquestes converses de seguiment es fan amb auriculars per preservar la privacitat. I de manera regular es fan les visites d’atenció presencial al domicili. Hi ha protocols estàndard, però l’atenció mèdica s’adapta a la situació particular de cada pacient.

El grup de professionals d’aquesta nova unitat de l’hospital de Bellvitge també ha copsat que poder atendre les persones que han superat la Covid a casa seva també incideix en la salut emocional.

La infermera, Núria Casadesús Miquel, ha explicat que "entres al seu cercle i és crea un 'feedback' molt intens. I llavors és quan pots anar als efectes psicològics, que és d'on parteix tot, on pots anar a tractar l'arrel del problema".

Des de la seva posada en marxa, el mes d’agost, la unitat Covid d’atenció a domicili de l’hospital de Bellvitge està fent un mitjana de 5 atencions domiciliàries diàries. Treballa en coordinació amb el Servei de Malalties Infeccioses i la resta de serveis mèdics relacionats amb pacients covid.