- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia esports 22. 07. 2021

Lucas Mondelo, uns Jocs en ple procés de transformació de la selecció espanyola

Dirigeix la selecció femenina de bàsquet

Aquests seran els segons Jocs Olímpics per a Lucas Mondelo, després d’haver aconseguit la plata a Río 2016. Ell personalment arriba en el zènit de la seva carrera, ho ha aconseguit pràcticament tot como a entrenador i com a seleccionador. El seu equip és una altra tema ja que afronta una renovació generacional i arriba de fer un discret paper a l’europeu.

Si la pandèmia no ho evita, els Jocs Olímpics de Tòquio s’inauguraran aquest divendres, tot i que ja han començat les primeres competicions. Tres hospitalencs en prendran part, a més d’altres esportistes vinculats a L’Hospitalet Atletisme. En aquest segon capítol, en parlem del seleccionador nacional femení de bàsquet, Lucas Mondelo (L’H, 1967).

Donat el punt en que es troba ara mateix el combinat femení que dirigeix, en plena renovació generacional i després de patir lesions i casos de Covid, Mondelo gairebé no parla de medalles, com ens tenia acostumats, però amb una selecció con la seva, tampoc les descarta. “L’objectiu, clarament, és arribar als quarts de final, després si tens sort en el creuament pots tenir opció de guanyar”, explica tot evitant la paraula ‘medalla’.

Els rivals en la primera fase seran Corea (26 de juliol, 03.00h.), Sèrbia (29 de juliol, 10.20h) i Canadà (1 d’agost, 03.00h). Contra Sèrbia es va perdre en el recent europeu, el mes passat, de set punts. Canadà és selecció de medalla, per Mondelo. I de Corea, adverteix sobre l’horari: “juguem a les 10 del matí, mai hem jugat a aquesta hora”.

Lluny queden els seus inicis en els clubs de la seva ciutat, Tecla Sala, CB L’Hospitalet i, especialment, l’AECS, però ell segueix molt vinculat amb L’Hospitalet, on ha estat reconegut diverses vegades. A Tòquio viurà una experiència diferent a la de Río, per culpa de la pandèmia, però dins de la pista la única diferència serà la manca de públic. La dificultat d’una competició com els Jocs Olímpics, com sempre, tornarà a ser màxima. Mondelo encara té tres anys de contracte amb el combinat nacional, però és conscient que els resultats manen, i la selecció espanyola porta anys comptant per medalles les seves actuacions.