- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 07. 2021

Rècord de participació a l'aula d'acollida d'estiu

El regidor d'Educació visita el servei que es desenvolupa a l'Institut Jaume Botey

El regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, ha visitat l’aula d’acollida d’estiu que es desenvolupa a l’Institut Jaume Botey. L’aula ha aconseguit un rècord històric de participació amb 130 alumnes. Aquest increment també s'ha donat gràcies a la dotació econòmica extraordinària que ha fet la Generalitat. Des de l'Ajuntament creuen que és necessària. 

L’aula d’acollida, que es realitza amb l’entitat Cultura Tretze, ofereix un espai d’acollida, per als infants i els joves, de 10 a 16 anys, que acaben d’arribar d’altres països i s’han incorporat recentment a l’escola o que ho faran al setembre. L’aula funcionarà fins al 30 de juliol.

D’aquesta manera es promou la inclusió social i la igualtat d'oportunitats a través d'un suport socioeducatiu adaptat a les necessitats individuals.

El primer objectiu és que coneguin la llengua catalana d’una manera lúdica, intercalant amb sessions teòriques, i que puguin conèixer com és el sistema educatiu, la cultura i la societat que els acull. També es treballa el seu arrelament a la ciutat, per tal que coneguin la seva realitat i els seus serveis, drets i deures i que gaudeixin del lleure amb altres infants i joves que es troben en la seva mateixa situació.

D’aquesta manera se’ls ofereix un espai on tenen un referent proper a la seva realitat, que els assessora i ajuda a desenvolupar el coneixement de l’idioma, a fomentar la seva autoestima i autonomia i a acompanyar-los en el seu primer contacte amb la cultura d’acollida.

L’activitat es desenvolupa en el marc dels plans d’entorn i del Pla de millora d'oportunitats educatives (PMOE) del Departament d’Educació de la Generalitat.

La iniciativa dona continuïtat a activitats dutes a terme altres estius, des de l’any 2006, però que en aquesta ocasió, amb el suport del PMOE, pot atendre més grups. Es realitza fins al 30 de juliol, de dilluns a divendres, a l’Institut Jaume Botey.

Altres accions que s’estan duent a terme en el marc de l’Estiu Enriquit són activitats a l’aire lliure, prevenció en salut mental i suport a infants i joves amb diversitat funcional.

El PMOE es desenvolupa en el marc de les mesures adoptades pel Departament d'Educació per pal•liar els efectes de la Covid-19. La finalitat d’aquest pla és lluitar contra les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic, centrant l’atenció en els centres educatius amb més complexitat educativa i en la participació dels ens locals. El pla situa el principi d’autonomia dels centres i la dimensió comunitària de l’educació com a estratègia clau per reforçar l'equitat del sistema educatiu.

Aquest curs, el PMOE ha fet una dotació extraordinària de recursos als centres educatius i als ajuntaments amb mesures per impulsar i promoure el treball en xarxa, la coordinació i el lideratge de l’Administració local a través dels plans educatius d'entorn. En total, al curs 2020-2021 ha destinat a L’Hospitalet 650.000 euros per als tallers de reforç educatiu, les activitats d'estiu i el suport al pla d'absentisme escolar de la ciutat.

Les activitats d’estiu les desenvolupen entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència, amb les quals s’han establert convenis de col•laboració. Totes es fan seguint les mesures de prevenció establertes en cada moment pel Procicat.