- Enrere
  • Torna el confinament comarcal a Catalunya a partir de divendres

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 07. 04. 2021

Torna el confinament comarcal a Catalunya a partir de divendres

També per a bombolles de convivència

El Govern de la Generalitat, després de la reunió del Procicat, ha anunciat el retorn del confinament comarcal eliminant la possibilitat que les persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca. Aquesta mesura entra en vigor aquest divendres i és la única que varia respecte a la darrera resolució del Procicat.

La mesura entra en vigor a partir de les 00.00 d'aquest divendres 9 d'abril i estarà vigent cada dia, de dilluns a diumenge. Aquesta decisió arriba després de l'augment de la nova variant britànica, la creixent pressió hospitalària i de l’increment molt ràpid de pacients ingressats a les UCI. I amb tot encara no es veuen els efectes de l'obertura de la Setmana Santa

El tancament per comarques va aixecar-se fa menys d'un mes, el 15 de març, i ara tornarà coincidint amb la caducitat de les restriccions vigents aquest cap de setmana. A partir de les 00.00 hores de dissabte entrarà en vigor la restricció de reunió de màxim 4 persones en qualsevol cas. Els Mossos tornaran a fer controls per comprovar que les noves mesures són respectades per tothom.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que "cal lluitar contra la Covid i contra la fatiga pandèmica". Pel que fa a la resta de mesures com ara les restriccions en la restauració, el comerç o el toc de queda no varien respecte de la darrera modificació.