- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 11. 2020

Encesa de les llums de Nadal a tota la ciutat

Retransmès per la TV L'H i ja es pot consultar a la carta a LHdigital

L’Hospitalet ja viu el Nadal malgrat la Covid i avui s’han encès les llums que indiquen que les festes són a tocar. TV de L’H i LHdigital ha fet el seguiment en directe d’un programa que ha connectat amb l’Ajuntament i els sis districtes de la ciutat. L’actor Adrian Grösser, el robot MAL-1-MOR i la periodista de Televisió de L’H, Maria Antonia Sánchez, han conduït l’acte.

La Covid obliga a prendre mesures de seguretat molt dràstiques que impedeixen que una munió de persones s’apleguin en actes tant multitudinaris com és l’encesa dels llums del Nadal. Ha estat un acte diferent sense tanta gent al carrer però que s’ha pogut seguir per TV L’Hospitalet que ha fet un programa en directe. Ja podeu veure el programa a la carta a LHdigital.cat i en reemissions a TV de L’Hospitalet, aquest dissabte, a les 20,30 hores i diumenge, a les 15.30 hores.

Sota el lema “Il•lumina aquest Nadal” el programa ha connectat amb l’Ajuntament i els sis districtes de la ciutat on un seguit de veïns i comerciants dels barris han fet possible que l’encesa de llums hagi estat reeixida. Com és habitual, l’Ajuntament ha viscut l’encesa de l’avet i de l’estel que presideixen la plaça i que indiquen que el Nadal ja és aquí. L’alcaldessa ha pitjat el botó que l’ha il•luminat.

La ciutadania s’hi ha sumat des dels balcons tot penjant a finestres i balcons uns fanalets automuntables que s’han fet arribar a totes les llars per permetre que la llum nadalenca arribi a tots els racons de L’Hospitalet.

La novetat d’enguany és que cada districte té també el seu avet natural. Estan col•locats al carrer Enric Prat de la Riba davant dels Blocs Ciutat Comptal, al Districte I; a la plaça Espanyola, al Districte II; a l’avinguda Primavera davant de l’església de la Llum, al Districte IV; a la plaça Pubilla Cases, al Districte V i a la plaça de la Cultural, al Districte VI.

La resta de barris tenen també el seu arbre de Nadal amb un seguit d’avets cònics de leds. No hi falten tampoc uns fanals vermells en els diferents equipaments municipals i les bústies reals fixes i mòbils per tota la ciutat.

La il•luminació de l’espai públic és un fet distintiu del Nadal i malgrat les limitacions de la pandèmia, 67 carrers i avingudes de la ciutat gaudeixen de les llums nadalenques que se sumen a les habituals de la plaça de l’Ajuntament i les rambles Marina i Just Oliveras.

Les bombetes són de baix consum i leds per estalviar energia. La il•luminació del Nadal a la ciutat es perllongarà, com és habitual, fins el 6 de gener, Diada dels Reis Mags.