- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 09. 2020

La plataforma Rebel·lió Bellvitge anuncia concentracions setmanals al CAP's

Adaptaran les mobilitzacions al context de la Covid-19

La plataforma Rebel·lió Bellvitge mantindrà les mobilitzacions en defensa de la sanitat pública, però, d'ara endavant, les farà en un fomat diferent i, en comptes de concetrar-se alternativament als hospitals de Bellvitge i General de L'Hospitalet, faran una mobilització setmanal als diversos CAP's de la ciutat . Així ho han decidit en la primera assemblea després del confinament i l'alarma sanitària per la Covid-19.

La intenció és que una mobilització de prop d’una dècada no es perdi, tot i les mesures preventives que cal adoptar, com distància de seguretat i ús de mascareta. D’ara endavant, hi haurà concentració setmanal en un CAP diferent de la ciutat i assemblees quinzenals als hospitals.

Maribel Ramírez Gallardo, membre de Rebel·lió Bellvitge, ha assenyalat que "tenint en compte la problemàtica que pot patir la sanitat pública amb la Covid-19, aquesta lluita és molt necessària i cal fer una passa endavant".

Davant la impossibilitat de les reunions de més de 10 persones, la Federació d’Associacions de Veïns s’hauria desmarcat, com entitat, de les mobilitzacions de sanitat pública i pensions, tot i que deixa plena llibertat als les seves associades i associats d’assistir-hi a títol particular.

Rebel·lió Bellvitge considera que és un error perquè hi ha alternatives per mantenir el dret de manifestació. Maribel Ramírez Gallardo ha convidat la federació veïnal "a replantejar-se la seva postura i tornar a fer-nos costat en les nostes concentracions".

Entre d’altres questions, continuaran reivindicant que es reforci l’atenció primària i pediatria a tots els CAP’s de la ciutat, que reobrin amb prou personal les plantes tancades de l’hospital de Bellvitge i que el mòdul annex que s’està construint per atendre pacients de Covid-19 atengui pacients només de la xarxa pública quan la pandèmia estigui ja controlada.

La primera assemblea de Rebel·lió Bellvitge de la nova etapa ha finalitzat amb un minut de silenci en memòria de Roger Bernat Landoni, que fóra cap de servei d’Anatomia Patològica de l’hospital de Bellvitge i membre fundador de l’Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública.