- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 04. 2020

El 85 per cent de l'Hospital de Bellvitge, dedicat a pacients amb Covid-19

S'han incrementat els llits d'UCI de 68 a un centenar

La adaptació dels espais de l'Hospital de Bellvitge per donar resposta a l'allau de casos de coronavirus ha permès que el centre disposi ara d'una trentena més d'UCI. Les Unitats de Cures Intensives han passat de 68 a un centenar. A més s'han ampliat els llits de crítics, semi crítics i de malalts convencionals. Avui, el 85% de la capacitat de l'hospital està dedicat a pacients amb Covid-19.

En els espais dels antics quiròfans de les plantes 1 i 2, estaran disponibles uns 60 nous llits i també se n'han instal·lat 50 al vestíbul de Consultes Externes on seran atesos els malalts que hagin superat la fase més aguda de la malaltia. "Ens estem adaptant per donar la millor resposta a cada pacient i a les necessitats d'aquesta pandèmia. El 85% de l'hospital està dedicat a pacients amb Covid-19", ha explicat Jordi Gascón, subdirector mèdic de L'Hospital de Bellvitge.

Els canvis també han arribat a urgències. Tres dels quatre mòduls estan dedicats a pacients amb coronavirus i s'ha habilitat l'hospital de dia a sales adjacents. "No s'està deixant fora a ningú que necessiti atenció a l'hospital", ha afegit Gascón.

Pel que fa a les noves UCI, que s'havien d'inaugurar aquest any, s'han preparat per a pacients amb Covid-19. "Teníem 68 llits d'UCI i ara ja n'hi ha 97 d'ocupats i seguim habilitant espais", ha apuntat el director mèdic. 

Personal sanitari

A banda dels recursos materials, l'hospital també ha hagut d'adaptar els recursos humans per poder atendre les ampliacions de dispositius. "Treballem en torns rotatius de 12 hores, tant de dia com de nit. Ara mateix hi ha suficient gent a les plantes perquè siguin torns sostenibles", ha apuntat el director mèdic.

A més, compten amb la col·laboració d'una vintena d'infermeres i també de metges de família i pediatres del territori que s'han ofert de forma voluntària.

Pel que fa al material, Gascón ha apuntat que "no anem sobrats de material però es fa tot el possible perquè el personal tingui totes les mesures necessàries".

Gascón també ha apuntat que aquests dies estan sent durs  "tant des del punt físic com emocional" però ha afegit que "és la nostra feina i no defallirem. No sabem quant durarà la pandèmia però estem preparats per treballar els temps que faci falta fins que això acabi".