- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 02. 2019

Obre una exposició sobre l'evolució de la Diversitat a L'H, al Tecla Sala

Dins el programa de celebració des 40 anys d'Ajuntaments democràtics

L’H celebra els 40 anys de les primeres eleccions municipals amb un seguit d’activitats que inclouen mostres, conferències, taules rodones, entre d’altres. La mostra “Diversitats: L’Hospitalet, 40 anys plural y divers” es podrà veure fins al desembre de 2019 de forma itinerant.

La inauguració de la mostra servirà també per fer la presentació de la Xarxa per la Convivència de L’Hospitalet. Un projecte que agrupa entitats, comerciants, centres educatius i veïns, per tal de treballar junts per la convivència, el civisme i el bon veïnatge als barris de la ciutat.

L’exposició “DiversitatS: L’Hospitalet 40 anys plural i diversa”, que s’emmarca dins del programa per commemorar els 40 anys d’Ajuntaments democràtics, explica com ha evolucionat la ciutat a partir de les aportacions de persones de Catalunya, Espanya i del món. Té un format itinerant que inicialment visitarà els centres d’ensenyament secundari de la ciutat i que es pot traslladar a biblioteques, auditoris o altres espais ciutadans.

D’altres activitats

El programa de celebració dels 40 anys de democràcia inclou, entre d’altres, la conferència “Mirades cap a la democràcia: de ciutats industrials a smart cities”, el dijous, 28 de febrer, a les 18 h Torre Barrina. Una trobada d’anàlisi, debat i reflexió sobre l’evolució de les ciutats en les últimes quatre dècades i els efectes de la transformació urbana en l’àmbit social, cultural, comunicatiu, econòmic i polític.

Dimarts, 12 de març també a Torre Barrina, es farà un taula rodona sobre els “40 anys d’ajuntaments democràtics: de l’analogia a la digitalització de l’administració pública”

Al Museu de L’H, la historiadora hospitalenca Noli Cabezas, especialista en la transició i el món municipal, pronunciarà la conferència “Les primeres eleccions democràtiques de 1979 en el seu context". Serà dilluns 25 de març a L’Harmonia.

A l’abril, arribarà el reconeixement als regidors i regidores del primer consistori democràtic de 1979 . Serà el dia, 3 d’abril al Saló de Plens.

Podeu consultar la resta d’activitats, aquí.