- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 13. 02. 2019

Es presenten les novetats pel Pla Integral Les Planes-Blocs Florida per aquest any

Un festival de curtmetratges o un espai de formació d'adults, entre les propostes

El tercer Fòrum del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida ha servit per fer balanç de les activitats que s'han desenvolupat fins ara i per presentar els nous projectes pel 2019. S’ha posat en valor la feina feta i s’ha fet balanç dels processos participatius.

Entre les propostes d’aquest any, es troba el Festival de curtmetratges Filmserè que ha posat en marxa l'Institut Eduard Fontserè, un nou espai de formació d'adults a l'Escola Joaquim Ruyra o un projecte cultural per a Matacavalls de la mà de Contorno Urbano.

En aquest sentit, Enric Roldán, membre de la taula d'educació del Pla Integral afirma que “era l'únic districte de L'H amb més de 45.000 habitants que no tenia escola d'adults. Volem que l’escola la facin els veïns”

Està previst que s'ampliïn els tallers de memòria de Creu Roja o les activitats d''educació en el lleure de l'Esplai La Florida, entre d’altres propostes.

A més, l'Ajuntament està en el procés de compra d'un local de 180 metres quadrats a l'avinguda de Catalunya per fer-hi un equipament per a gent gran. El coordinador Pla Integral Les Planes - Blocs Florida, Lluís Esteve, “la voluntat és que sigui un equipament integral per gent gran, amb menjador, amb sala de reunions i d'activitats, un espai de dutxes. Que es converteixi en un punt de serveis socials perquè la gent gran no s'hagi de desplaçar"

Pel que fa als processos participatius, un miler de persones han opinat tant en el procés per transformar la zona del carrer del Teide i Matacavalls com en el de l'avinguda de Catalunya i el Parc de la Pau. La conclusió final és que es vol recuperar aquest espai per l´ús dels veïnat, e sfarà un encàrrec als equips tècnics i els veïns decidiran quin projecte volen.
Un altre de les accions que s'emprendrà consisteix a obrir un procés participatiu amb col•loquis i entrevistes per compartir amb els veïns una primera diagnosi sobre el barri que va realitzar l'Ajuntament l'any 2016 i 2017.