- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 01. 2019

La Generalitat enllesteix un nou Decret Llei en matèria d'habitatge

Ho anuncia el conseller de Territori en un col.loqui a l'auditori del CC Tecla Sala

El conseller de Territori i sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que la Generalitat ultima un nou Decret Llei amb mesures per incrementar el parc d'habitatge social i moderar el preu del lloguer. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha donat el seu suport i ha destacat la necessitat que les mesures siguin fruit del consens ja que afectaran a les finances municipals.

El Decret es posaria en marxa durant el primer trimestre del 2019 amb un triple objectiu, segons el conseller Damià Calvet, “incrementar el parc d'habitatges amb protecció pública, disposar de més recursos per fer front a les emergències i desnonaments i controlar el preu del lloguer, a través de l'índex de preus de referència”.

Entre d'altres, el decret derogarà alguns articles de la llei de l’Habitatge i augmentarà el període mínim del temps de lloguer de 3 a 5 anys.

L’anunci s’ha realitzat durant el col•loqui “Habitatge: un dret universal o un factor d’exclusió?” que organitza la plataforma Alcaldes.eu a l’auditori del Centre Cultural Tecla Sala

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha exposat les dificultats amb que es troba el consistori per donar una sortida als pisos buits que abans eren propietat dels bancs i que ara han passat a mans dels fons voltors. Marín ha destacat que “el camí a seguir ha de ser fruit del consens amb tot allò que signifiqui posar en el mercat més habitatge de protecció, en règim de lloguer i a preu assequible”. Ha afegit que “els ajuntaments per si sols no solucionarem el problema de l’habitatge; necessitem la col•laboració de la Generalitat i el Govern de l’Estat per, entre tots, sumar acords i trobar el consens necessari perquè les persones puguin viure amb dignitat”.


El Tribunal Constitucional es pronuncia sobre l'impost dels pisos buits

D’altra banda, avui s’ha donat a conèixer que el Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs del govern del Partit Popular respecte de la llei d’imposts d’habitatges buits. En aquest sentit, Damià Calvet s’ha felicitat per la sentència i ha destacat que "és una llei avançada al seu temps, que permet mobilitzar els habitatges buits i en cas contrari, gravar-los. Els diners que s’han recaptat han revertit en polítiques d’habitatge”.

La llei sobre pisos buits va entrar en vigor l’any 2015 i durant la seva vigència s'han recaptat prop de 45 milions d'euros .