- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 10. 11. 2018

Antoni Garcia aposta per la diversificació de l'economia, les polítiques d'habitatge i la preservació del patrimoni

ERC presenta el candidat i els eixos programàtics per a les properes eleccions municipals

Esquerra Republicana ha presentat Antoni Garcia com a candidat a les eleccions municipals de 2019 en un acte al Casino del Centre. L'actual portaveu municipal de la formació, que repetirà com a alcaldable, assegura que cal construir una "ciutat republicana" que es basi en un "nou model econòmic i una societat més justa, dinàmica i participativa".

En aquest sentit, Garcia assegura que "l'actual model econòmic de la ciutat es basa en atreure allò que no vol Barcelona i en la construcció d'hotels". Per això, assegura, "cal un model econòmic diversificat que creï ocupació de qualitat". L'alcaldable per Esquerra Republicana ha demanat polítiques per potenciar la petita i mitjana empresa, el cooperativisme, l'economia social i el tercer sector. També ha reivindicat la necessitat de dotar de recursos econòmics al Pacte Local del Comerç i de reindustrialitzar la Carretera del Mig, així com donar un impuls al sector biomèdic.

Garcia també aposta per destinar més recursos contra la pobresa energètica i l'exclusió social. Pel que fa a les polítiques d'habitatge, assegura que "cal que es faci realitat un parc municipal d'habitatges de lloguer" i ha demanat "mà dura contra els bancs, que tenen més de 1.000 pisos buits que cal destinar a lloguer social".

Un altre dels punts programàtics d'Esquerra passa per la presevació del patriomoni arquitectònic i natural de L'Hospitalet. Segons Garcia, "una ciutat republicana és aquella que s'estima el seu passat, la seva història i les seves arrels". Així, s'ha referit a la conservació i recuperació de Can Rigal, el carrer Xipereret, Can Trinxet, el Castell de Bellvís o l'espai de Can Trabal.

Per Antoni Garcia, "la participació ciutadana és un altre valor republicà que hem de desenvolupar". Assegura que "la participació en política va més enllà de votar cada 4 anys" i que "actualment no es demana l'opinió en temes importants com el PDU o les qüestions que afecten els carrers, com la tala d'arbres".

D'altra banda, Antoni Garcia assegura que calen "mesures eficients per lluitar contra l'incivisme", així com "acabar amb el contracte de neteja per internalitzar el servei a l'Ajuntament".

Durant l'acte també hi han estat presents l'exsecretària primera de la Mesa del Parlament, l'hospitalenca Anna Simó, i el president del Parlament, Roger Torrent, que ha demanat a l'independentisme "sortir dels marges" i "emfatitzar els tres grans consensos que hi ha al país". Per Torrent, el consens passa per l'alliberament dels polítics empresonats, els valors republicans i una solució democràtica a través de les urnes al conflicte polític de Catalunya.

De la seva banda, Anna Simó s'ha referit a la seva imputació en la causa de l'1-O i ha assegurat que "aquest judici està basat en una instrucció carregada d'irregularitats i amb un relat absolutament fals que no té a veure amb la realitat". També ha afirmat que va fer "allò que tocava; interpretar el reglament del Parlament" i que "tot i que el judici tindrà un resultat molt dur i absolutament injust no faran que deixem de creure el que creiem".