- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 05. 11. 2018

La Generalitat vol treure els punts per als celíacs de la preinscripció escolar

I també els que s'atorgaven a pares, mares i germans exalumnes del centre sol·licitat

La propera preinscripció escolar serà un xic diferent. El govern vol treure els punts per als celíacs i els fills i germans d'exalumnes. Amb aquests canvis, el departament d'Ensenyament vol potenciar la igualtat d'oportunitats. Hem parlat d'aquesta nova preinscripció amb membres de la FAPAC i de l'Associació de Celíacs de Catalunya.

Dos aspectes de l'actual decret d'admissió dels alumnes a les escoles volen ser modificats pel govern. És un fet històric el tenir punts a favor per tenir un pare, una mare, un tutor o un germà que han estat escolaritzats al centre.

Un altre aspecte que l'executiu vol canviar és l'eliminació de la puntuació per tenir una malaltia crònica que afecti al sistema digestiu, endocrí o metabòlic com és el cas de la celiaquia. Des de l'Associació de Celíacs de Catalunya s'han mostrat a favor de la retirada dels punts sempre que les escoles ofereixin de forma obligatòria un servei de menjar sense gluten.

La delegada de l'associació a L'Hospitalet, Sílvia Egea, ha assenyalat que no som contraris a la retirada dels punts "perquè això vol dir que avancem. A d'altres comunitats autònomes ja no existeixen aquests punts i volem una escola inclusiva on el menjar sigui absolutament segur per als nens".

L'Associació de Celíacs demana que hi hagi un seguiment per part de l'Administració de les incidències que es produeixin als menjadors i que se sancioni aquells que no compleixin amb els controls dels procediments d'elaboració i manipulació dels aliments. Sílvia Egea.

"La qualitat del menjar ha d'estar per damunt de tot i cal ser severs amb qui no compleixi amb els estàndards de qualitat exigits i si toca sancionar a qui no treballi bé, cal fer-ho amb contundència". Un altre dels canvis n'és l'eliminació dels punts per haver tingut un familiar directe que hagi estat escolaritzat al centre.

Des de la FAPAC han dit que l'escolaritat ha de ser equilibrada i és important eliminar aquests punts complementaris perquè tothom en parteixi en les mateixes condicions. Núria Muñoz és membre de la FAPAC.

"Si totes les escoles tenen un professorat ben format, un nivell educatiu òptim i uns projectes escolars adaptats als nous temps i les noves pedagogies no hi ha motius per anar triant l'escola que toca per proximitat".

Per la seva banda el govern sí que mantindrà els punts per als alumnes amb germans que segueixin escolaritzats al centre escolar que es demani.