- Enrere
  • L'Hospitalet celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 15. 09. 2017

L'Hospitalet celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 16 al 22 de setembre amb el lema "Mobilitza't per un aire més net"

L'Hospitalet s'adhereix un any més, del 16 al 22 de setembre, a la celebració europea de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb un seguit d'iniciatives per sensibilitzar la ciutadania sobre l'impacte ambiental del transport. Les activitats continuaran a la ciutat fins el 8 d'octubre.

El moment central de la celebració serà el 22 de setembre, Dia Europeu sense Cotxes, on es convida la ciutadania a no utilitzar el cotxe particular i agafar el transport públic, anar a peu o en bicicleta.

Es recuperaran dos vials per als vianants al barri del Centre amb un tall al carrer Prat de la Riba cantonada amb la rambla Just Oliveras i un altra al carrer Provença, entre Riera de la Creu i la rambla Marina.

També es faran tallers de conscienciació sobre mobilitat sostenible i activitats per a petits i grans a la rambla Marina, entre Prat de la Riba i l'avinguda Carrilet. Els actes començaran, però, el dia 17 amb la Pedalada popular de Bellvitge.

El dia 20 es farà la Cursa de transports Metropolitans i el 22, el Dia Europeu sense Cotxes i la Tarda de bici, a la Granvia. Altres actes posteriors seran la Pedalada escolar, la Caminada popular o la #LaBaixCicletada, pedalada familiar per L'Hospitalet i el Baix Llobregat.

No hi faltaran exposicions com la fotogràfica anomenada #BiciCAT, sobre el retorn de la bicicleta a les ciutats catalanes i participar en un concurs a Instagram, amb fotografies inspirades en el lema "Mobilitza't per un aire més net".

En el sí del Pla de mobilitat urbana sostenible de L'Hospitalet 2015-2020, l'Ajuntament desenvolupa diferents iniciatives en l'àmbit de la mobilitat sostenible centrades en la creació d'illes de vianants, les xarxes pedalables, la millora del transport públic, la regulació de l'estacionament de superfície, l'ús racional del cotxe i la millora en la distribució de les mercaderies.