- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 11. 05. 2017

Un mural homenatge a Andy Warhol obre la Trobada de Districtes Culturals a L'H

Se celebra fins el 13 de maig

Un mural de l’artista hospitalenc Uriginal a un dels murs del dipòsit de vehicles, serveix de punt de partida de la trobada de la Xarxa Global de Districtes Culturals que es fa fins el 13 de maig a Barcelona i a L’H. El mural és un homenatge a Andy Warhol coincidint amb l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol”, produïda per l’Ajuntament i LOOP Barcelona, i que s’obre divendres, a Can Trinxet.

Uriginal, és el nom artístic de l’hospitalenc d’Uri Martínez i ha estat l'encarregat de donar vida a aquest mur, el primer mural que pinta a la ciutat. Afirma que “he agafat la seva imatge més iconogràfica i l’he distorsionada”.

El mural es realitza en el marc de Polyhedric, el primer safari de creativitat urbana de L’Hospitalet, que s’organitza amb motiu de la trobada anual de la Xarxa Global de Districtes Culturals. L'Arcadi Poch, organitzador de la ruta Polyhedric explica que “ aquesta ruta és una mena de coreografia urbana on es podran veure diferents peces, instal.lacions, grans murals o performances i tots tipus d’expressions en diferents punts del Districte Cultural”. La ruta unirà Tecla Sala amb Can Trinxet i es faran 4 sessions, dues divendres i dues dissabte, coincidint amb els dies que L'Hospitalet acollirà la Trobada Internacional de Districtes Cultuals.

A més , el mural coincideix amb l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol”, produïda per l’Ajuntament de L’Hospitalet i LOOP Barcelona, i que s’inaugura demà divendres, 12 de maig, a l’antiga fàbrica de Can Trinxet de L’Hospitalet.

La iniciativa s'emmarca en els actes de la trobada anual de la Xarxa Global de Districtes Culturals. Unes jornades, amb L'Hospitalet i Barcelona com a amfitriones, en què una cinquantena de ciutats d'arreu del món debatran sobre el desenvolupament dels districtes culturals.