Amb l’objectiu de conèixer les arrels de la UGT, la trajectòria d’aquest sindicat i el paper del moviment obrer a L’Hospitalet, dimarts, 14 de novmbre s’ha organitzat la xerrada”Relació del Moviment Obrer amb la Segona República”, a càrrec de l’historiador, Jose Antonio Pozo.

Durant la Segona República les organitzacions obreres van tenir que afrontar una situació nova en la que van sorgir tota una sèrie de problemes. Es va passar d’una situació d’esperança de poder canviar l’estructura del país a una situació de decepció en no aconseguir aquesta fita.

Jose Antonio Pozo, ha explicat que “van voler modificar el país sense adoptar les mesures revolucionàries que calia i que es necessitava. D’altra banda l’oposició tancada de les dretes es va negar a qualsevol canvi, a qualsevol modificació per petita que fos, a qualsevol reforma que ells interpretessin que atemptava contra el seu estatus social”.

De la seva banda, Nicolás Cortés, secretari general d’UGT de L’H, ha assegurat que “la intensitat política que s’està vivint en l’actualitat amb l’aprovació de la llei d’amnistia que agita el carrer i que alguns sectors aprofiten per provocar i crear encara més caos, recorda molt a la situació que es va viure a la Segona República”.

Nicolás Cortés ha afegit que L’Hospitalet “és una ciutat de treballadors, amb una arrel obrera que es troba dins l’ADN hospitalenc, que ha participat des de sempre en totes les reivindicacions i lluites  revolucionares dels treballadors”.