El grup municipal de VOX demanarà al pròxim Ple municipal del 22 d’abril que L’Hospitalet es desvinculi del Consorci per a la Normalització Lingüística i que, per tant, anul·li la partida anual que es destina a aquest ens públic dedicat a la promoció de la llengua catalana.

El portaveu, Francisco González, ha afegit que “l’Ajuntament dedica cada any 200.000 euros a una entitat afí al separatisme. A més, es gasta tot el pressupost en el personal”.

El cablejat és antiestètic i podria ser perillós

La segona moció de VOX és per proposar una taula de treball amb l’objectiu d’elaborar una ordenança que obligui les companyies elèctriques i de telecomunicacions que es facin càrrec del manteniment del cablejat tan visible a les façanes dels edificis.

Aquesta regulació, segons Francisco González, “tindria com a objectiu acabat soterrant el cablejat aeri i obligar les companyies que retirin els cables que ja no serveix cada vegada que instal·len uns de nous. A més de ser antiestètic, pot ser perillós”.

Esquerra republicana ja va portar aquesta qüestió al ple municipal tot recollint una demanda de les federacions de veïns i va ser aprovada el passat mes de maig del 2021.