El grup municipal de VOX presenta en el ple del mes d’octubre una moció de rebuig i solidaritat per l’increment de les agressions sexuals que, segons el darrer balanç de criminalitat del Ministeri de l’Interior, s’han registrat a L’Hospitalet en el darrer semestre.

El portaveu de la formació, Francisco González, explica que “de gener a juny s’han denunciat 33 violacions a L’Hospitalet, això és una cada cinc dies. Sabem que l’Ajuntament no té competències en matèria de seguretat i ordre públic, però creiem que el ple ha de manifestar la seva preocupació davant aquests fets, solidaritzar-se amb les víctimes i exigir al Departament d’Interior de la Generalitat que prengui mesures”.

En una segona moció, VOX insta a la Guàrdia Urbana a posar en marxa un dispositiu amb patrulla estàtica per aturar la venda ambulant a la plaça de la Bòbila. Un fenomen que, per la pressió de la policia local d’Espluges, s’ha desplaçat al carrer Maladeta i al passeig central de l’avinguda Severo Ochoa.

González lamenta que “el mercat ambulant interromp el pas de la gent, perjudica el comerç local i res del que s’hi ven ofereix una mínima garantia als compradors. Darrerament els venedors es van traslladant cap a la part de la plaça i carrers que pertanyen al terme municipal de L’Hospitalet, on la policia local d’Esplugues ja no pot actuar”.

Per això des de VOX demanen que l’acció es dugui a terme en coordinació amb la Policia Local d’Esplugues.