El grup municipal de VOX ha rebut la visita de la Sofia Nsué Nchama, presidenta del Partit del Progrés de Guinea Equatorial a Catalunya. Una de les sis formacions polítiques creades des de l’exili per treballar cap a una transició pacífica i democràtica del país que porta 56 anys sota una dictadura, liderada primer per Francisco Macías i a l’actualitat, per Teodoro Obiang.

La presidenta del Partit del Progrés de GE, Sofia Nsué Nchama, ha explicat que, actualment, treballen per “la unió de tots els partits que tenen el mateix objectiu així com en aconseguir el suport dels EEUU, França i Espanya des de les ambaixades”.

També ha explicat que el líder del seu partit, Severo Moto, es troba retingut a Madrid sense passaport i que per això no pot viatjar a Guinea Equatorial.

VOX de L’Hospitalet, que ha rebut a la política guineana al saló de plens de l’Ajuntament, ha expressat tot el seu suport a favor de l’alliberament de Guinea Equatorial.

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal, Francisco González, ha fet una crida al govern de Pedro Sánchez perquè “obri un procés de negociacions i que interpel·li a la UE perquè aquest procés de transició pacífica es faci realitat, els exiliats puguin tornar al seu país i se celebrin unes eleccions lliures”.