L’Hospitalet se suma un any més a la campanya “Let’s Clean Up Europe!” (‘netegem Europa’) amb l’acció de neteja popular de l’entorn del riu Llobregat que es durà a terme dissabte, 11 de maig. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament i el grup Padrins del riu Llobregat fan una crida a la ciutadania perquè participi en aquesta jornada per netejar de residus la llera del riu al seu pas per L’Hospitalet, així com el camí d’accés.

“Let’s Clean Up Europe!” és un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea que consisteix en la retirada de deixalles dels espais naturals, en una jornada d’àmbit europeu oberta a la ciutadania, de caràcter lúdic i sensibilitzador, que té com a objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

En l’edició de l’any passat, a Catalunya es van fer 675 accions amb 56.835 participants i un resultat de 90.105 quilos de residus recollits, dels quals el 22 % eren envasos lleugers (plàstic, llaunes i brics), el 12 % envasos de vidre, el 6 % envasos de paper i cartró, el 19 % runes i el 41 % altres residus (pneumàtics, ferralla…).

Els voluntaris que hi vulguin participar s’han d’inscriure prèviament a l’adreça electrònica apadrinamentllobregat.lh@gmail.com.

El punt de trobada és la sortida de metro Hospital de Bellvitge (L1), a les 10 hores. L’organització recomana portar calçat adequat, gorra, aigua i protecció solar.