Una seixantena de dones s’ha manifestat divendres 8 de març pels carrers de L’Hospitalet sota el lema ‘Vives, empadronades i amb casa’. La mobilització ha reivindicat que totes les dones migrades tinguin accés al padró perquè és la porta d’accés a drets bàsics com l’educació, la sanitat, els serveis socials i l’habitatge.

És el segon any consecutiu que s’organitza una manifestació del 8M per donar visibilitat a les problemàtiques de les dones migrades.

La manifestació ha començat davant de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Florida i ha continuat la marxa per reivindicar la igualtat amb el homes i el reconeixement dels seus drets personals socials i laborals.

La Norma Véliz, de l’Associació Mujeres Unidas entre Tierras, i la Estela Alais, de les l’Associacions AMRA i Keras Buti han explicat que les dones migrades que arriben aquí es troben que per la llei d’estrangeria han d’esperar tres anys per poder regularitzar la seva situació i tenen moltes dificultats per poder accedir un habitatge.

Norma Véliz, ha explicat que “aquesta situació es complica més quan som dones migrants amb famílies. A la ciutat es demana per una habitació 500 euros i allà estem les dones i els nostres fills. Per això demanem que es regularitzi aquesta situació i es faci alguna cosa el més aviat possible perquè puguem accedir a un habitatge digne”.

De la seva banda, Estela Alais, ha assegurat que “el problema que tenim ara mateix a L’Hospitalet és que no tenim accés a un habitatge digne i com a joves tampoc podem independitzar-nos. Per això hem decidit  denunciar aquesta situació i reivindicar un empadronament sense domicili a la ciutat i el dret a un habitatge digne”. La manifestació d’aquest matí és la segona mobilització d’enguany entorn al 8M. La primera va ser la marxa nocturna que va tenir lloc la nit de dijous 7 de març.

Aquesta tarda a les cinc està previst l’acte central i institucional amb la concentració dels grup de dones de la ciutat la Rambla Just Oliveras.