El centre Torre Barrina Experiències d’Innovació Social va acollir ahir dimecres una nova sessió del projecte “Viquipèdia de L’Hospitalet”, en aquesta ocasió relacionat amb l’esport hospitalenc i en forma de viquimarató. Una iniacitiva que ja compta amb prop d’una trentena d’editors i editores. 

Clubs de la ciutat com L’H Atletisme i l’AESE, i entrenadors hospitalencs de gran renom com Lucas Mondelo i Jaume Marcé, tenen el seu article a la Viquipèdia. Tot gràcies a la iniciativa conjunta d’Amical Wikimedia, una organització que promou el coneixement lliure i la cultura catalana a dins i fora de la xarxa, i del centre Torre Barrina Experiències d’Innovació Social.

Mitjançant viquimaratons com la que va tenir lloc ahir, diversos editors de la viquipèdia es van reunir per digitalitzar la història esportiva de la ciutat.

Per fer realitat la presència d’articles a la viquipèdia és necessari disposar d’editors i editores. Una tasca gratificant i que enganxa a qui s’atreveix a fer-ho. A més, des de l’equipament municipal de Torre Barrina es faciliten totes les eines i facilitats per fer-se editor.

A banda de l’esport hospitalenc, altres temàtiques que es treballen en aquest projecte son “Dones històriques de L’Hospitalet” i “La lluita antifranquista a L’Hospitalet”