Era l’any 2003 quan L’Hospitalet va comptar amb la presència dels Mossos d’Esquadra que reforçaven la feina de seguretat a la ciutat com a policia de proximitat al servei de la ciutadania. Barcelona encara va esperar dos anys més abans de veure’ls pels carrers.

Una fita important per a L’Hospitalet i hem volgut parlar de l’aniversari amb el cap del Mossos a la ciutat, Antoni Verger, a l’Entrevista de l’Informatiu. Ha dit que “la comissaria encara manté agents que eren ara fa 20 anys en el que va ser un esdeveniment molt esperat per la ciutadania i punta de llança del desplegament a la capital catalana. Tenim una policia pròpia, arrelada al país i de proximitat”.

Antoni Verger: “Els delictes i la feina per combatir-los han canviat molt”

Antoni Verger ha explicat com “han canviat moltes coses en aquests 20 anys a nivell delictiu i també de la feina que fem nosaltres. Ens hem adaptat a les novetats com ara la delinqüència per Internet, la violència masclista, els delictes d’odi i discriminació o l’alerta antiterrorista. Allò que no ha canviat és l’estructura de la comissaria, Ara tenim 320 efectius i el 30% són dones”.

A L’Hospitalet i a altres ciutats de l’entorn preocupa la inseguretat, tant de percepció com de realitat. Antoni Verger ha assenyalat que “no sempre es correspon amb la realitat allò que podem percebre ni amb les dades delictives. Cal explicar aquestes dades reials a la ciutadania. L’increment de delictes va tenir el seu màxim el passat mes de març i ara s’està reduint, un fet positiu així com l’augment de les detencions”.