Prop d’un centenar de persones s’han manifestat a l’Avinguda Carmen Amaya del Gornal per reclamar més seguretat i presència policial al barri, després que en els últims dies s’hi hagin produït diversos robatoris a gent gran. Des del govern municipal asseguren que s’han incremetat les patrulles de la Guàrdia Urbana.

I és que l’entitat assegura que diversos joves en patinet han realitzat estrebades amb violència a alguns veïns d’edat avançada.

Pel president de l’Associació de Veïns, Antonio Yáñez, “els índex de violència al barri han anat creixent i la setmana passada s’han aguditzat, amb cinc atracaments a gent gran i robatoris a les naus del carrer Joan de Joanes”.

Yáñez recorda l’últim cas, “un veí de més de 80 anys que va caure a terra quan li van estirar la cadena, i a aquestes edats una caiguda pot ser greu”.

Es per això que demanen que l’Ajuntament incrementi els efectius de la Guàrdia Urbana i reforci la il•luminació de l’espai públic.

En aquest sentit, Pepe Castro, tinent d’alcaldia de Convivència i Seguretat, admet que “aquests episodis han generat molta alarma al barri i per al govern municipal és una prioritat”. Així, explica que “des de fa dies hem incrementat no només els patrullatges amb policies d’uniforme sinó també amb agents de policia d’investigació per localitzar i detenir el més aviat possible les persones responsables” .

Una mesura que l’Associació de Veïns del Gornal considera insuficient si no s’amplia el nombre d’agents del cos. Per això, el veïnat del Gornal té la intenció de continuar mobilitzant-se amb una protesta al proper ple municipal.