Molt de moviment de vehicles pel carrer de Sant Jordi al barri de Sanfeliu a causa de les obres d’urbanització del sector del barri espluguenc de la Montesa que limita amb L’Hospitalet. Un centenar de famílies d’aquest carrer, amb una vorera dins el terme municipal d’Esplugues i l’altra a L’Hospitalet, es queixen per molèsties que els estan ocasionant aquestes obres i per les modificacions de viabilitat del trànsit que s’han contemplat en el projecte urbanístic final.

En un principi, la reordenació viària d’aquesta zona comportava que el trànsit es compartís amb el carrer de Guadalupe, d’Esplugues, que cau per sobre del carrer de Sant Jordi, però en una modificació posterior del ARE Montesa, ja aprovada definitivament, es contempla pacificar la circulació per Guadalupe i fer passar els cotxes a través de Sant Jordi. Segons informes urbanístics als que han tingut accés els veïns, aquest carrer fronterer podria registrar el pas de més de 18.000 vehicles.

Rebeca Pulido, una de les veïnes afectades del carrer de Sant Jordi, ha explicat que “en el projecte urbanístic final el carrer de Guadalupe ha de ser una zona enjardinada i pacificada al trànsit, i per tant tot el pas de vehicles es redirigeix pel nostre carrer. D’aquesta manera el que ara és una via secundària per on circulen actualment 700 vehicles, passarà a ser un carrer per on circularan més de 18.000, quan finalitzi el projecte”.

Els veïns de L’H volen que el trànsit es distribueixi equitativament

Els veïns no entenen perquè s’ha decidit pacificar el carrer de Guadalupe d’Esplugues, que té més fàbriques i oficines que habitatges, i demanen que es revisi el projecte per distribuir el trànsit de manera proporcionada.

Segons Rebeca Pulido, “aquestes modificacions per les quals es canviarà la mobilitat afectaran a més de 100 famílies que viuen en el carrer de Sant Jordi, que veuran com s’intensificarà el soroll, la contaminació i el malestar per l’augment del trànsit a la zona. En canvi el carrer de Guadalupe és industrial, per això no entenem que es vulgui pacificar aquest i augmentar el volum de pas de cotxes pel nostre”.

El projecte urbanístic de la Montesa també recull la finalització del pont de Can Buxeres per sobre de la Ronda de Dalt que porta sense acabar des de fa més de 40 anys. Segons els veïns seria una bona opció per absorbir part del trànsit que no hauria de passar pel carrer de Sant Jordi. Però les obres d’aquest pont es troben aturades i sense data de reinici.

El veïns també es queixen que molts dels camions que treballen a les obres d’aquest projecte passen en direcció contrària pel carrer de Sant Jordi, i dificulten l’entrada als pàrquings dels edificis d’habitatges.

Els Mitjans de comunicació de L’H s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de L’Hospitalet i el d’Esplugues per recollir el seus respectius parers al respecte de la situació que denuncien els veïns, però no s’hi han pronunciat.