Cent vint veïns de l’Avinguda d’Isabel la Catòlica de L’Hospitalet han presentant davant la Síndica de Greuges una queixa col·lectiva per les molèsties que pateixen arran de la remodelació del Centre Comercial La Farga que tenen just davant. També han fet arribar un escrit als grups polítics municipals i estan disposats a continuar la seva lluita fins recuperar el descans nocturn i el benestar dels seus habitatges.

Soroll de les terrasses i pèrdua d’intimitat

Les molèsties per al veïnat van començar fa dos anys quan el centre comercial es va reinaugurar després d’haver-se remodelat integralment. Les obres van permetre obrir en el lateral de l’avinguda Isabel la Catòlica, terrasses per donar sortida exterior a la zona de restauració.

Les finestres i balcons dels pisos del davant han quedat a la mateixa alçada que les terrasses, amb la qual cosa el veïnat ara es queixa de falta d’intimitat i dels sorolls provocats pels clients.

Les terrasses de La Farga vistes des de la finestra del menjador de l’Israel Álvarez

Israel Álvarez és un dels veïns afectats. Des de fa dos anys les vistes des del seu menjador han canviat ja que ara veu, a tant sols uns metres de distància, les terrasses de la Farga. Això li comporta música fins a la mitjanit, projecció de llums, soroll dels clients i el que és el pitjor, la sensació de sentir-se observat. “Hem perdut intimitat. Els clients de les terrasses que veus amb el mòbil tens la sensació que t’estan gravant. Sentim indefensió”, explica.

Soroll dels motors dels aires condicionats i reflex del sol

A aquest soroll se sumen els decibels dels motors del nou sistema de climatització del centre que s’ha instal·lat al terrat. I a més pateixen un altre problema: el reflex del sol que els arriba dins els pisos i que rebota de la nova cúpula de vidre que corona l’edifici comercial.

Els motors dels aires condiconats, instal·lats a la teulada del CC La Farga, afecten el descans dels veïns

Una lluita veïnal conjunta

Les comunitats de veïns dels edificis del tram d’Isabel la Catòlica entre Josep Tarradellas i carrer de Barcelona han dut les seves queixes a l’Ajuntament i ara recentment ho han posat en mans de la Síndica de Greuges amb l’esperança que els responsables de la gran superfície prenguin mesures per pal.liar la situació.

Segons el consistori, al juliol van fer mesures, van comprovar que sobrepassaven els límits permessos de soroll i per això van demanar al Centre Comercial La Farga mesures correctores.

Des de la gerència del CC La Farga, però, en declaracions a TV L’Hospitalet, es declara que ja han pres mesures per pal·liar la situació com instal·lar plaques per amortir el soroll dels aires condicionats o aplicar una capa d’impregnació a la cúpula per reduir el reflex dels rajos solars sobre les finques pròximes. Més enllà d’això afirmen que han comptat amb els permisos corresponents per tirar endavant el projecte de remodelació i que no superen els decibels màxims que li són permesos.

El veïnat confia que la sindicatura de greuges pugui mediar per aconseguir més mesures correctores que els permeti recuperar el descans i la intimitat.