L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha anunciat que deixarà el càrrec. Ho farà el pròxim dia 15 de juny després de setze anys al capdavant de l’Ajuntament. Va arribar a l’Alcaldia per primera vegada el 19 d’abril del 2008, agafant el relleu de Celestino Corbacho. Des de llavors ha ocupat el càrrec en el decurs de cinc mandats. Les primeres reaccions no s’han fet esperar, i tots els grups municipals han valorat la marxa de l’actual alcaldessa de L’Hospitalet.

PSC

El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Belver, ha comentat que “ha estat la concreció d’un fet que ja es venia parlant fa temps. És una decisió que la Núria Marín va prendre en el seu moment per tal de fer el relleu en aquest mandat”.

ERC

De la seva banda, Jaume Graells, portaveu del grup municipal d’ERC + EUiA, ha dit que “l’alcaldessa marxa tard i malament, setze han estat massa anys, li ha sobrat un mandat. No va estar a l’altura quan es va denunciar el cas del Consell Esportiu”.

PP

Des del Partit Popular, la seva portaveu municipal, Sonia Esplugas, ha afirmat que l’anunci de Núria Marín “representa una fugida endavant del problema que té a L’Hospitalet. El seu llegat és una ciutat més insegura, bruta i amb problemes de convivència. En realitat defuig dels problemes de la ciutat”.

VOX

El portaveu del grup municipal de Vox, Francisco González, ha dit que “tothom ho sabia a la ciutat que no seguiria. Ella tenia al cap no finalitzar el mandat, la qual cosa ens sembla un frau electoral cap als seus votants”.

L’H En Comú Podem

Manel Domínguez, portaveu del grup municipal de L’H En Comú Podem, considera que “és una notícia important per a la ciutat, esperem que sigui l’inici d’una nova etapa. L’etapa de Núria Marín no la valorem de manera positiva, ara esperem un canvi de rumb”.

Valoracions de David Quirós com a nou alcalde

El relleu de Núria Marín com a alcaldessa de L’Hospitalet caurà en la figura de David Quirós, actual tercer tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones que engloba les regidories d’Educació, Cultura, Esports i Innovació Social. L’arribada de Quirós com a nou alcalde també ha estat valorada per tots els grups municipals.

PSC

Francesc Belver ha destacat que “des del Partit Socialista continuarem treballant per la ciutat amb la màxima unitat i consens, ajudant al màxim al nostre company David Quirós. Li desitgem èxits i encerts i un llarg recorregut”.

ERC

“No és una qüestió personal és una qüestió de projecte, el PSC ha governat tota la vida i és molt negatiu. Pels fets coneixerem a David Quirós, però com a regidor d’Educació i Cultura ha fet una gestió negativa i hem retrocedit en els dos àmbits”, ha subratllat Jaume Graells.

PP

Sonia Esplugas ha explicat que “nosaltres valorem el fet que David Quirós sigui l’alternativa, per nosaltres és una oportunitat. Des del PP volem ser una alternativa i continuarem treballant amb mes força per assolir-ho”.

VOX

Presentar-se a les eleccions sabent que no acabaràs el mandat es un engany habitual en el PSC, que sempre deixa l’hereu col·locat a mitjan mandat per tal de presentar-se a les pròximes eleccions com a alcalde consolidat”, ha dit Francisco González.

L’H En Comú Podem

Manel Domínguez confia que “la política de cessió als interessos de les grans empreses com Planeta i Aigües de Barcelona no es repeteixin. Esperem que el nou alcalde posi el focus en les necessitats de les persones, especialment en els problemes estructurals dels barris que van des de La Torrasa fins a Pubilla Cases”.