La jornada de vaga per part dels treballadors i treballadores de l’UTE AVANZA BAIX del 14 de juny, ha afectat les línies diürnes i les del Nitbus que operen al Baix Llobregat, incloent-hi serveis mínims en horaris específics.

Durant la jornada de vaga, els serveis d’autobusos s’han vist reduïts significativament des de les 12h del migdia fins a les 16h de la tarda. Les línies diürnes d’autobusos que s’han vist afectades inclouen L80 Gavà-Barcelona, L82 Gavà-L’Hospitalet, L85 Gavà L’Hospitalet, i L86 Viladecans-Barcelona.

El pròxim 20 de juny els treballadors es reuniran amb l’empresa per tractar de desencallar el conflicte, si no continuaran amb les mobilitzacions. Luis González ha explicat que “esperem poder avançar en alguns dels punts que estem negociant en la mesa negociadora amb l’empresa i després d’aquesta reunió decidirem que camí seguir. Si no es comencen a tancar punts les mobilitzacions, continuaran”.

Aquesta mobilització es produeix en un context de reivindicacions laborals dels treballadors d’UTE AVANZA BAIX. Segons el Comitè d’Empresa, els treballadors exigeixen millores en les condicions laborals i més seguretat en la seva feina.

Luis González, del comitè d’empresa de l’UTE AVANZA BAIX, ha assenyalat que “el que no volem en aquest conveni és no perdre adquisitiu, es demana una millora salarial d’un 4% per any de conveni signat. A més, demanem reduir les hores anuals de treball a fi d’aconseguir els dos dies de descans setmanal i reconèixer el risc en l’embaràs en el lloc de treball de conductora entre d’altres demandes”.

Més de 750 treballadors de l’UTE AVANZA son els afectats per aquest conflicte laboral en el que exigeixen arribar un acord amb l’empresa per tal de garantir unes condicions de treball dignes.