Els treballadors de les empreses que presten serveis als poliesportius municipals s’han sumat a la vaga convocada a tot Catalunya per desencallar la negociació del conveni col·lectiu amb la patronal. Aquest matí, la majoria d’instal·lacions no han pogut obrir, a excepció de L’Hospitalet Nord i El Centre. 

Durant 24 h el servei als poliesportius municipals de tot Catalunya es veurà afectat a causa d’una vaga convocada pels sindicats majoritaris CCOO i UGT. Els treballadors s’han unit per reclamar a la patronal que revisi el conveni i actualitzi el sou.

Tot i que davant l’amenaça de vaga la patronal va millorar la seva oferta inicial fins a un increment del 9,7% amb revisió i mantenint la clàusula de compensació i absorció, els sindicats la consideren insuficient.

Demanen un augment salarial del 10,5% escalonat en els pròxims tres anys i l’eliminació de la compensació i absorció dels salaris. Ahir es va fer un tribunal conciliador i no es va arribar a cap acord.

Segons el Daniel Lledó, representant d’UGT al Poliesportiu Municipal del Centre Marcel·lí Maneja, “molts treballadors fa molts anys que tenen el mateix sou. Perquè si tenien un plus l’empresa els abaixava el sou base perquè no es notés l’increment salarial”.

Aquesta és la primera vegada que es convoca una aturada d’aquestes característiques i afecta a més de 10.000 treballadors de centres esportius catalans (personal administratiu, manteniment, monitors d’activitats dirigides, neteja, etc.). Els sindicats continuaran manifestant-se aquesta tarda a les 17 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.