La Plataforma per un servei digne de Bus al Baix Llobregat, que agrupa usuaris, treballadors i sindicats, ha convocat per a demà dissabte una manifestació per exigir a l’AMB que millori la gestió del sistema d’autobusos.

Des que, l’any 2021, AMB va començar a subrogar el servei a empreses privades (Avanza, Moventis i Monbus), segons asseguren, la qualitat del servei ha empitjorat i a més, els treballadors han de suportar la pèrdua de drets laborals.

Segons ha explicat el president del comitè d’empresa de Moventis, Eduardo Migallón, els treballadors “agraïm molt el suport dels usuaris i usuàries que volen donar visibilitat a aquest problema. I és que quan els contractes es fan a la baixa, repercuteix en les condicions tant dels treballadors com del servei”.

Mentre que la Plataforma d’afectats exigeixen a AMB que intervingui en el conflicte i exigeixi a les empreses complir els convenis i les normatives laborals, l’entitat metropolitana ha respost que l’únic que pot fer és “derivar el cas a l’autoritat laboral, que és l’únic òrgan competent en aquest àmbit”.

La marxa promoguda per la Plataforma d’afectats sortirà demà, dissabte 6 de juliol, a les 10:30 de la plaça de la Vila de Viladecans i acabarà a Sant Boi.