Després de poc més d’un mes de l’inici del nou curs escolar, la situació educativa per a USTEC-Stes és “si no igual, una mica pitjor que l’any anterior”, ha afirmat Daniel Ocaña, portaveu del sindicat a L’Hospitalet, a l’entrevista de l’Informatiu.
“Continuem tenint molts problemes pel que fa a la massificació a les aules, tenim una terrible manca de recursos per fer efectiu el decret d’educació inclusiva, i tenim una problemàtica estructural respecte al manteniment de les infraestructures i equipaments educatius públics”, explica Ocaña.
Esperen millores amb el canvi polític
No obstant això, també des del sindicat són conscients que comença un nou cicle polític i, per tant, hi ha una nova oportunitat perquè les coses canviïn.
A més, amb la declaració d’emergència educativa a L’Hospitalet, consideren que es poden donar noves passes endavant “però, si no hi ha uns pressupostos expansius per part de l’Ajuntament i per part de la Generalitat, aquesta declaració és paper mullat”, ha conclòs Daniel Ocaña.
L’Hospitalet necessita tres o quatre centres més de primària
En relació a la massificació a les aules, especialment per l’augment de la matrícula viva, la regidora d’Educació Cristina Santón va dir que el 60% dels grups de la ciutat estaven amb sobre ràtio. Des d’USTEC creuen que “cal fer una aposta ferma per la construcció de nous centres educatius públics. Aquí a L’Hospitalet necessitaríem entre tres o quatre centres educatius de primària, entre un o dos nous instituts, i el que cal són uns pressupostos expansius per fer-ho efectiu”.
Millora en la comunicació amb el nou consistori
El sindicat va demanar abans de l’estiu una trobada amb el nou alcalde de L’Hospitalet, David Quirós, que tindrà lloc la setmana del 28 d’octubre. A aquesta reunió volen traslladar totes les preocupacions dels professionals de l’educació com les que viuen a escoles com La Carpa o Milagros Consarnau, en relació a obres pendents. La seva intenció és passar del diàleg a la negociació perquè les reclamacions siguin efectives.