La Unió Patronal Metal•lúrgica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (UPMBALL), és entitat col•laboradora del Programa Activa Indústria 4.0 de l’Escola D’Organització Industrial (EOI) que ofereix assessorament especialitzat en transformació digital a pimes industrials de tota Espanya per la qual cosa podran acollir-se filials i delegacions de fora de Catalunya.

Aquest programa, amb places limitades, permet a les empreses disposar d’un diagnòstic i anàlisi exhaustiu de la seva situació digital actual i en comparació amb altres empreses. També ofereix a les Pimes un Pla de transformació digital que identifiqui els habilitadors digitals necessaris en aquest procés de transformació i estableix un full de ruta per a la seva implantació amb la quantificació i la priorització d’oportunitats.

Les empreses tindran accés a 50 hores de consultoria experta en digitalització de la mà d’UPMBALL i Metyis, per valor de 7.400 euros. Es vol que les Pimes innovin, optimitzin, redueixin costos, guanyin competitivitat i productivitat.

Les empreses podran resoldre els seus dubtes sobre els informes rebuts i els resultats obtinguts durant el servei així com la orientació en els propers passos que hagin de fer. També sabran identificar proveïdors i partners per al desenvolupament de les activitats del seu pla, així com establir acords i aliances de cooperació.

D¡altra banda, tindran les pautes per a identificar fonts de finançament d’acord a les necessitats de les empreses tant públiques com privades, ajudes públiques en matèria de transformació digital i suport a la creació de consorcis i altres models de col•laboració per a la captació de finançament. La convocatòria està oberta des del passat 13 de juliol i romandrà així fins que s’esgoti el crèdit pressupostari establert en aquesta convocatòria.

Activa Indústria 4.0 està finançat per la Unió Europea Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència del Govern espanyol a través de l’Escola d’Organització Industrial; no suposa cap cost per a les Pimes i és subvencionat al 100%.