Han redactat dues cartes, una l’enviaran a l’alcaldessa Núria Marín i l’altra, a l’arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella. Una vintena d’entitats han redactat i signat un manifest on demanen que es reobri l’Auditori de La Torrassa, tancat des de l’estiu. A més, han presentat una instància a la regidoria per demanar més informació de com van les converses entre el consistori i l’arquebisbat, propietari de l’Auditori.

“Volem saber en quin punt estan aquestes converses. Si realment existeixen i cap a on van a parar” reclama el president de l’associació Terrarios Albos, Joan Juncadella. “Volem saber quina és la situació real, davant la falta d’equipaments d’aquest tipus al barri. No tenim res més que se sembli” es lamenta Juncadella.

Al manifest, que han llegit al carrer, demanen que l’Ajuntament busqui un local alternatiu mentre l’Auditori està tancat i es duu a terme una futura reforma. Sense aquest equipament han deixat de fer moltes activitats, sobretot les escoles de l’entorn, en concret, el teatre familiar i infantil.

“Les escoles hem hagut de buscar un altre teatre i això ens ha duplicat la despesa” explica Rut Ramos, referent de les famílies de l’escola Montessori. “Aquí a l’Auditori pagavem sis euros l’activitat i està al costat perquè trigues tres minuts a l’arribar” descriu Rut Ramos, “i ara has d’anar a Barcelona on costa el doble i, a més, tens el desplaçament”.

Una vintena d’entitats s’han adherit al manifest i ara, els sotasignats volen recollir el suport del veïnat i començaran a recollir signatures. “Si hi ha el pes dels veïns al darrere, sempre hi ha més força perquè no passi massa el temps i que les negociacions no acabin de sortir”. explica la presidenta del Centre Estudis de L’Hospitalet, Carme Rimbau.

Per començar a fer difusió de la importància d’aquest auditori pel barri, que va començar l’activitat el 1960 com a cine-teatre Santiago Apòstol, el 15 de febrer a les 18:30, l’entitat Terrarios Albos farà una conferència a la Biblioteca Josep Janés amb el títol “Història i futur de l’Auditori La Torrassa”.

Pots consultar el manifest aquí