Tècniques municipals d’entitats socioeducatives, professorat i professionals de la salut mental que treballen amb joves han finalitzat aquesta setmana una formació entorn de l’educació sexual i afectiva amb l’objectiu de prevenir violències i actituds masclistes a les aules.

La formació sota el títol “El dret al plaer! Eines per a una educació sexual feminista” ha consistit en tres sessions adreçades especialment als professionals del món educatiu que volen fer un canvi en el tractament de la sexualitat i la diversitat de gènere.

La formació, promoguda per l’Oficina Jove de L’Hospitalet, ha estat impartida per la Cooperativa Candela. Una entitat que treballa des de fa 20 anys per contribuir a la transformació social des de l’educació en valors.

La Míriam Alemán, que ha estat la formadora durant les tres sessions, ha insistit en el fet que de poc serviran els recursos si la societat no fa un canvi de mirada: “Sempre ens considerem bones persones per això ens costa reconèixer el nostre masclisme i la nostra homofòbia. Un canvi de mirada significa qüestionar-se primer un mateix i revisar les nostres creences”.