Fa un any, una parella de Mossos d’Esquadra van salvar-li la vida a la Catalina, una veïna de la ciutat, que havia patit una aturada cardíaca a l’estació de metro de Rambla Just Oliveras. Una operació que va ser un èxit, gràcies també al desfibril·lador que hi havia a l’andana. Ara els hi ha pogut agrair la seva tasca.

Com cada dia, la Catalina tornava de Barcelona, de casa la seva filla, i en sortir de la parada de metro de Rambla Just Oliveras, concretament a les escales exteriors, va patir una aturada cardíaca i es va desplomar. “Jo no recordo res”, ha explicat.

Ella no se’n recorda, però van ser en Jordi i el seu company, Mossos d’Esquadra de la ciutat, qui juntament amb un metge de l’Hospital de Bellvitge van salvar-li la vida. La parella patrullava en moto per Can Serra quan van rebre l’avís.

“Quan vam arribar ja hi havia un home, que era un metge de l’Hospital de Bellvitge, que l’estava reanimant. El meu company va fer-li el relleu i jo vaig entrar dins el metro corrents per agafar el desfibril·lador que hi ha a l’andana”, ha explicat Jordi González, mosso d’esquadra.

Per als agents, poder salvar la vida a una veïna també és una experiència que no oblidaran mai. “Tu estàs preparat per a detenir delinqüents, però aquests tipus d’actuacions són les que quan arribes a casa fa que et sentis orgullós del que ets”, ha afegit González.

Gràcies a aquesta intervenció dels mossos la Catalina pot continuar fent allò que la fa més feliç: estar amb els seus fills i nets. Encara, però, li queda pendent poder donar les gràcies del metge de l’Hospital de Bellvitge, que la casualitat va fer que estigués allà en el moment més necessari. “No sé qui és i m’agradaria poder abraçar-lo i donar-li les gràcies”, ha conclòs la Catalina.