LHdigital ha rebut la queixa d’Isabel Vergara que denúncia la ocupació excessiva de l’espai públic i de passeig de la rambla Just Oliveras per part de les terrasses dels bars i restaurants. Aquesta ciutadana que ha enviat un comunitat a la secció de Participació Ciutadana, considera que les terrasses causen autèntics problemes per poder passejar tranquil•lament sobretot a les persones amb mobilitat reduïda o amb problemes de visió.

 “Camí o carrer destinat a passeig”, aquesta és la definició del mot Rambla de la Gran Enciclopèdia Catalana. Per tant, la Rambla Just Oliveras de L’Hospitalet hauria de ser un lloc prioritàriament destinat a passejar.

Malauradament, cada vegada fer-ho és més difícil per l’ocupació constant i reiterada de l’espai públic que fan les terrasses dels bars, envaint-lo amb tot tipus de mobiliari i accessoris publicitaris, molt més enllà de l’espai que tenen delimitat.

En una batalla silenciosa i lenta, els bars van guanyant terreny cada setmana a la població que passeja, afegint un dia una jardinera més i a l’endemà un cartell al costat. En alguns trams de la Rambla, la gent que passeja a vegades ha de fer cua per poder passar.

A més d’estar ocupant l’espai públic de manera il•legal (amb la permissivitat de la Guardia Urbana i de l’Ajuntament) i de usurpar metres a la ciutadania que passeja, també es converteix en un obstacle perillós que dificulta el pas a persones amb mobilitat reduïda o amb problemes de visió. Fa molt temps que s’està denunciant aquest abús sense cap reacció de l’Ajuntament que consenteix aquestes infraccions reiterades.

La ciutat és de les persones o hem de deixar que els que tenen més poder ens robin els nostres petits espais de relació social?

Isabel Vergara