El barri Centre ha estat la localització d’un nou dispositiu Brida realitzat dijous al vespre conjuntament pels cossos policials que operen a L’Hospitalet, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional.

El resultat de l’operatiu ha estat 229 persones i 31 vehicles identificats, 4 denúncies per infraccions a la llei de seguretat ciutadana, 8 denúncies per infraccions de trànsit i tres denúncies per infraccions administratives després de realitzar diverses inspeccions de locals, 5 detinguts per incompliment de la llei d’estrangeria i altres 8 persones citades pel mateix motiu.

El desplegament policial va comptar amb el suport d’un helicòpter que va sobrevolar el barri durant unes dues hores.

Aquest tipus d’operatius policials conjunts són un procediment habitual dels cossos de seguretat. El Dispositiu Brida en concret mobilitza de manera conjunta agents de Mossos, de Guàrdia Urbana i de Policia Nacional i té com objectiu prevenir els robatoris amb violència i intimidació a la via pública. Els efectius policials es despleguen en una zona concreta de la ciutat on identifiquen persones amb comportaments sospitosos i revisen establiments en què se sospita que es puguin cometre activitats il·lícites.

Segons els darrers índexs de delinqüència a la ciutat corresponents al 2023 i analitzats en la pasada Junta Local de Seguretat, els delictes van augmentar un 8%, amb un destacat increment de les estafes per internet, principalment a través de les xarxes socials. El 84% del total van ser delictes contra el patrimoni, sobretot robatoris amb violència i/o intimidació (+23,1%). Han baixat, però, els robatoris amb força en vehicles (-19,1%), en domicilis (-13,4%) i en establiments (-1,7%). En total el 2023 es van practicar 3.794 detencions, un 13,3% més que el 2022.